Bol vitaminli sindirimi kolay sebze

Ispanakgiller familyasından olan ve 'yabani ıspanak' olarak da adlandırılan pazı ile nefis tarifler...

PAZI ÇORBASI(10 Kişilik)

12 su bardağı su, bir demet ince doğranmış pazı, 1 kase yoğurt, 3 çorba kaşığı un, yarım su bardağı pilavlık bulgur, tuz, üzerine: 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet yemeklik doğranmış soğan, 2 çorba kaşığı nane

Tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya doğranmış pazı yapraklarını ve bulguru atın. Diğer yanda yoğurt ile unu biraz soğuk su ilavesi ile birbirine yedirin. Bulgurlar yumuşayınca yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Bir tavada sıvıyağ ile soğanı pembeleştirin. Naneyi katın. Bu karışımı pişen çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...