Bol protein bol lezzet...
Tavuk ile hazırlanan lezzetli tarifler...
TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet çarliston biber
1 adet orta boy havuç
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Maydanoz
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayın ve sudan çıkarıp, elinizle didikleyin. Kıyılmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Rendelenmiş havuç ve kıyılmış biberi de ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuğu haşladığınız suyu ve kalan 3 su bardağı suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tavuk eti ile şehriyeyi katın. Kısık ateşte 7-8 dakika pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ekleyip, sıcak olarak servis yapın.
Bol protein bol lezzet...
TAVUKGÖĞSÜ(6 Kişilik)
Malzemeler:
350 gram tavuk göğsü
Yeteri kadar su
1 litre süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Üzeri için:
Tarçın
Hazırlanışı:
Tavuk etini tencereye alın ve üzerine geçecek kadar su ilave edip, 30-35 dakika haşlayın. Suyun içinden çıkarıp, hem kokusunun çıkması hem de iyice liflerine ayrılması için bir-iki dakika akan suyun altında tutarak elinizle suyunu sıkın. İyice liflerine ayrıldığı zaman suyun altından alın. Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve tavuk etini katıp, sürekli karıştırın. Arada bir kaşığın tersiyle helva yapar gibi ezerek karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiği zaman çok az yağlanmış cam bir kabın içine boşaltın ve üzerini bir spatula ile düzeltin. Buzdolabında 3 saat bekletin. Dilediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerine tarçın serperek servis yapın.
TARİF DETAYBol protein bol lezzet...
TAVUKLU YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
400 gram tavuk göğsü
5 su bardağı su
Hamuru için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı su
Sosu için:
Yarım çay bardağı sirke
3 diş sarmısak
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü ve suyu bir tencereye alıp, 20 dakika kaynatın. Tavuk etini içinden çıkarıp, elinizle didikleyin ve bir kenara alın. Hamur için un ve suyu derin bir kapta yoğurup, hamurdan küçük parçalar koparın. Tavuk suyunun içine atın ve 15 dakika pişirin. Didiklenmiş tavuk etini de attıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sosu için sirke ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Üzeri için de pulbiberi tereyağında yakın ve çorbayı servis yaparken sirkeli sos döküp, üzerine tereyağı gezdirin.
TARİF DETAYBol protein bol lezzet...
TAVUKLU KUMPİR(6 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram tavuk göğsü
6 adet orta boy patates
Yeteri kadar su
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
10-12 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 15 dakika haşlayın. Tencereden çıkarıp, üzerlerine bıçakla artı şeklinde çizik atın. Çay kaşığıyla patateslerin iç kısmını biraz çıkarın ve bir kaba doğrayın. Küp doğranmış tavuk eti ile havucu tereyağında kısık ateşte 6-7 dakika soteleyin. Doğranmış patatesin içine katın. Üzerine bezelye, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Patateslerin içine bu karışımı paylaştırın ve sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYBol protein bol lezzet...
TAVUK VE PİRİNÇLİ AÇMA BÖREK(6 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
yeteri kadar su
1 su bardağı zeytinyağı
İç malzeme için:
500 gram tavuk göğsü
2 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan, 3 dal pırasa
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, kekik, karabiber
Hamuru açmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Öncelikle hamur için yoğurma kabına un ve tuzu alın. Azar azar su ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın ve üzerine zeytinyağı döküp, 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Diğer taraftan iç malzeme için tavuk etini 2 su bardağı suda haşlayın ve eti içinden çıkarıp, yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinç yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzün. Pirincin içine didiklenmiş tavuk etini katıp, karıştırın. Tavaya aldığınız tereyağında kıyılmış soğan ve pırasayı 3-4 dakika soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tavuklu pirinç, tuz, kekik ve karabiber kattıktan sonra tavayı ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Zeytinyağı sürdüğünüz hamurları unlanmış tezgahta yufka kalınlığında açın. Üzerine sıvıyağ sürüp, elinizle hamuru çekerek çok ince olacak şekilde açmaya devam edin. Yufkanın bir kenarına iç harcın yarısını koyup, dört parmak genişliğinde katlayın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra hamurları 4 parmak genişliğinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAY