Bombay Fasulye Salatası

Bombay Fasulye Salatası

Baharatlı ve ferah aromasıyla Bombay fasulye salatası, protein dolu sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bombay fasulyeyi akşamdan üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp derin bir tencereye koyun. Yeniden üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek orta ateşte haşlayın. Suyunu süzüp derin bir kaba alın.
  • 2
    Haşlanmış fasulyenin üzerine elma dilimi doğranmış domates, kıyılmış dereotu, kıyılmış ceviz ve 2-3 cm boyutunca dilimlenmiş taze kişniş sapını ekleyin. Çekirdeği çıkarılmış zeytin, keten tohumu ve fesleğen yaprağı serpiştirin.
  • 3
    Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tahin, sumak ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip harmanlayın. Servis tabağına alıp, limon dilimi ve ketojenik ekmek dilimleriyle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...