Bombay Fasulye Salatası

Baharatlı ve ferah aromasıyla Bombay fasulye salatası, protein dolu sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bombay fasulyeyi akşamdan üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp derin bir tencereye koyun. Yeniden üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek orta ateşte haşlayın. Suyunu süzüp derin bir kaba alın.
-
2
Haşlanmış fasulyenin üzerine elma dilimi doğranmış domates, kıyılmış dereotu, kıyılmış ceviz ve 2-3 cm boyutunca dilimlenmiş taze kişniş sapını ekleyin. Çekirdeği çıkarılmış zeytin, keten tohumu ve fesleğen yaprağı serpiştirin.
-
3
Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tahin, sumak ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip harmanlayın. Servis tabağına alıp, limon dilimi ve ketojenik ekmek dilimleriyle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL