Birbirinden pratik kebaplar
Yoğurtlu Kebap Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
200 gram kuzu eti (but kısmından)
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet tırnak pide
4 çorba kaşığı rendelenmiş domates
200 gram yoğurt
Tuz, karabiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam toz kırmızıbiber
1 adet domates
2 adet sivri biber
Yoğurtlu Kebap Yapılışı
Tavuk göğsü ve kuzu etini ızgarada pişirdikten sonra incecik dilimleyin. 4 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp kuşbaşı doğradığınız pideyi kıtır kıtır olana kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyin. Pideler domates suyunu çekene kadar pişirin ve servis tabağına alın. Tuz eklediğiniz yoğurdu üzerine yayıp dilimlediğiniz etleri üzerine yerleştirin. Tereyağını kızdırıp içine toz kırmızıbiberi ekledikten sonra tabağın üzerine gezdirin. Közlenmiş domates ve biberle süsleyerek servis yapın.
Birbirinden pratik kebaplar
Sheekh Kebab (Baharatlı Kebab) Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
1 kg ince kıyılmış kuzu eti
25 gram zencefil
2 diş sarmısak
2 adet yeşil acı biber
25 gram taze kişniş
1 tatlı kaşığı garam masala
1 çorba kaşığı kimyon
4 adet yumurta, tuz
3 adet soğan
Sheekh Kebab (Baharatlı Kebab) Yapılışı
SARMISAĞI ezip yeşil acı biberleri ince ince kıyın. Kıyılmış kuzu etine zencefil, sarmısak ve yeşil acı biber ekleyip karıştırın. Uzerine kimyon, tuz, yumurta, garam masala ve taze kişniş ekleyip yoğurun. Hazırladığınız karışımı, avcunuzla sıkarak şişlere gecirin. Mangalda pişirin. Soğanları halka halka doğrayıp servis tabağına yayın. Pişen etleri soğanların uzerine yerleştirip servis yapın.
Birbirinden pratik kebaplar
Tavuklu Yalancı Kebap Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı sirke,
tuz
5 adet dövülmüş tavuk bifteği
1 adet soğan
1 çay kaşığı köri (silme)
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
karabiber
Yarım demet maydanoz,
kürdan
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sos için:
2 adet domates
1 diş sarmısak,
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber,
kekik,
alüminyum folyo
Tavuklu Yalancı Kebap Yapılışı
Patlıcanları alacalı olarak soyup, her birini uzunlamasına dört dilime bölün. Tuzlu ve sirkeli suda 20 dakika bekletin. Bu arada tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde kesin. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, köri ve sıvıyağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletin. Patlıcanları süzüp, kurulayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp, bir peçeteye alarak yağını süzün. Kızaran patlıcanların üzerine, hazırlanan tavukları alın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturun. Bir tepsiye dizin. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyin. Sarmısağı ezin. Sivri biberi ince kıyın. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip, karıştırın. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyin. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alın. Üzerini kızartıp, fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.
Birbirinden pratik kebaplar
Püreli Patlıcan Kebabı Tarifi
5 Kişilik
Malzemeler
5 adet patlıcan
400 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
400 gram mantar
5 dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Püre için: 3 adet küçük boy patates
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin, tuz
Püreli Patlıcan Kebabı Yapılışı
PÜRE için patatesleri haşlayıp ezin. Süt, yağ ve tuzu ekleyip karıştırarak püreyi hazırlayın.
Patlıcanların kabuklarını soyun. Önce boylamasına sonra enlemesine kesin. Yarım saat tuzlu suda bekletip yağda kızartın. Eti tencereye alıp kısık ateşte yağsız olarak pişirin. Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Üzerine ufak doğranmış biber, haşlanmış mantar, küp doğranmış domates ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanlardan iki tanesini fırın tepsisine ortada boşluk kalacak
şekilde enlemesine yerleştirin. Diğer iki patlıcanı yine ortada boşluk kalacak şekilde patlıcanların üzerine boylamasına yerleştirin. Boşluğa bir kaşık kavrulmuş etten koyun. Üzerine önce sos sonra bir kaşık püre koyun. Bütün patlıcanları aynı şekilde hazırlayın. 250 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerlerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirin. Peynir eriyince, fırından alıp sıcakolarak servis yapın.
Birbirinden pratik kebaplar
Tavuklu Kolay Kebap Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sirke
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz,
karabiber
Ekmekler için:
5 dilim tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
Tavuklu Kolay Kebap Yapılışı
Tavuk göğüslerini önce şeritler halinde, sonra da kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarmısakları ve tohumlarını çıkardığınız sivri biberleri kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkarıp, üzerlerine tereyağı sürün ve küp küp kesin. Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırın. İçine doğranmış tavuk etlerini koyup, kızarana kadar soteleyin. Tavuk etleri renk alınca piyazlık doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sivri biberleri ve salçayı ekleyin. Yemeğin kokusu çıkana kadar pişirin. Son olarak sirke, tozşeker, tavuk suyu, tuz, karabiber ve doğranmış domatesleri ekleyip kaynatın. Küp küp kesilmiş yağlı ekmekleri bir fırın kabına döşeyin. Üzerine kekik ve kıyılmış sarmısak gezdirin. Pişen soslu tavukları ekmeklerin üzerine ekleyin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden pratik kebaplar
Vejetaryen Kebap Tarifi
1 Kişilik
Malzemeler
10-15 adet mantar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet patlıcan
10-15 adet arpacık soğan
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Süslemek için:
1 adet kırmızı biber
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya göre)
3-4 dal maydanoz
Vejetaryen Kebap Yapılışı
MantarlarI ortadan ikiye kesip 2 çorba kaşığı zeytinyağında 1-2 kez soteleyin. Patlıcanları, arpacık soğanları, domatesleri ve sivri biberleri közleyin. Közlediğiniz sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın ve malzemelerin hepsini karıştırın. Mantarları da bu karışıma ilave edin ve servis tabağına alın. Süslemek için kırmızı biberi halka halka doğrayın. Ortasına rendelenmiş kaşar peyniri koyup, etrafına maydanoz serperek servis yapın.
Birbirinden pratik kebaplar
Yufkalı Şiş Kebap Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
2 adet yufka
Kebap için: 500 gram kıyma
4-5 dal kıyılmış taze soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
2 adet kıyılmış kırmızı biber
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
Yufkalı Şiş Kebap Yapılışı
KEBAP için kıyma, soğan, maydanoz, kırmızı biber, ezilmiş sarmısak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Düz bir zemin üzerinde elinizle yuvarlayarak, büyük bir rulo yapın. Ruloyu buzdolabında 3 saat dinlendirin. Yufkaları düz zemin üzerine, üst üste, aralarına sıvıyağ sürerek yayın. Dört kenarını içe doğru katlayıp, büyükçe bir kare elde edin. Yufkanın bir kenarına kebabı yerleştirip, rulo şeklinde sarın. Daha sonra dilimleyip, şişe geçirin. Izgarada pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden pratik kebaplar
Kazan Kebabı Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
500 gram yağsız kıyma (koyun döl ve dana kıyması karışımı)
4 adet patlıcan
4 adet domates
3 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
3 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Kazan Kebabı Yapılışı
KIYMAYI tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Alacalı soyulmuş patlıcanları, ortadan ikiye kesip dilimleyin. Dört köşeli şişlere sıra ile patlıcan ve köfteleri geçirin. Mangalda köfte ve patlıcanların rengi dönene dek şişleri çevirerek hafif pişirin. Köfte ve patlıcanları şişlerden çıkarıp, derin bir tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenip, halka doğranmış domatesleri yayın. Dolmalık ve kırmızı biberleri elinizle küçük parçalara ayırıp, tencereye ekleyin. Ayrı bir yerde halka doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyip, tencereye ilave edin. Üzerine limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, yenibahar ve pulbiber ekleyin. Domates salçası ilave edin. Suyunu ekleyip, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler