Birbirinden nefis poğaça tarifleri
Kayısılı Poğaça Tarifi (30 Adet)
Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket (10 gramlık) i
nstant maya
Yarım kahve fincanı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
İç malzeme için:
500 gram kayısı
1 çorba kaşığı silme tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Üzerine:
Pudraşekeri
Kayısılı Poğaça Yapılışı
ÖNCELİKLE hamur için derin bir kaba tereyağı, süt, yumurta, maya, pudraşekeri, mahlep ve unu alın. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde hamur iki misli kabarana kadar bekletin. İç harcı için kayısıyı jülyen şeklinde doğrayın ve tereyağı ile birlikte tavaya alın. Pudraşekerini de ilave edin ve harlı ateşte kayısının rengi dönene kadar iyice çevirin. En son fındık veya cevizi katıp, şöyle bir çevirin ve ocaktan alıp soğuması için kenara koyun. Elinizi una bulayarak mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve yarım ay şekli vererek kapatın. Diğer hamurları da aynı biçimde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve ılınınca üzerine pudraşekeri serpin.
Kayısılı Poğaça Tarifi (30 Adet)
Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket (10 gramlık) i
nstant maya
Yarım kahve fincanı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
İç malzeme için:
500 gram kayısı
1 çorba kaşığı silme tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Üzerine:
Pudraşekeri
Kayısılı Poğaça Yapılışı
ÖNCELİKLE hamur için derin bir kaba tereyağı, süt, yumurta, maya, pudraşekeri, mahlep ve unu alın. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde hamur iki misli kabarana kadar bekletin. İç harcı için kayısıyı jülyen şeklinde doğrayın ve tereyağı ile birlikte tavaya alın. Pudraşekerini de ilave edin ve harlı ateşte kayısının rengi dönene kadar iyice çevirin. En son fındık veya cevizi katıp, şöyle bir çevirin ve ocaktan alıp soğuması için kenara koyun. Elinizi una bulayarak mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve yarım ay şekli vererek kapatın. Diğer hamurları da aynı biçimde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve ılınınca üzerine pudraşekeri serpin.
Birbirinden nefis poğaça tarifleri
Dereotlu Peynirli Anne Poğaçası Tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
6 yemek kaşığı (200 gr)
Teremyağ Gurme Kaymaklı
2 adet yumurta (bir adet yumurtanın sarısı üzeri için kullanılacak)
1 çay bardağı (100 g) yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı (600 gr) un
Yarım demet incecik doğranmış dereotu
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Üzeri için:
Çörek otu Dereotlu
Peynirli Anne Poğaçası Yapılışı
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun ve 15 dk kadar dolapta dinlendirin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler koparıp avuç içi büyüklüğünde açın. Ortasına ezdiğiniz beyaz peynirden koyup kenarlarını ortada birleştirin. Ek yerleri alta gelecek şekilde yuvarlayıp tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpip 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Birbirinden nefis poğaça tarifleri
Galeta Unlu Poğaça Tarifi (8 Kişilik)
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
Galeta unu İçine:
3 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz Karabiber Pulbiber
Galeta Unlu Poğaça Yapılışı
Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Birbirinden nefis poğaça tarifleri
Tarçınlı Açık Poğaça Tarifi (12 Kişilik)
Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
Bir buçuk su bardağı çökelek
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Tarçınlı Açık Poğaça Yapılışı
Derin bir kasede yumurta, sıvıyağ, süt, tozşeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Unu azar azar alabildiği kadar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Ayrı bir kapta çökelek, tarçın, haşhaş tohumu ve dövülmüş cevizi karıştırın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru avucunuzun içinde yuvarlak olacak şekilde açın. Ortalarına tarçınlı iç harçtan 1'er çorba kaşığı koyun. Kenarlarından ortası açık kalacak şekilde bükün. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Birbirinden nefis poğaça tarifleri
Naneli Poğaça Tarifi (8 Kişilik)
Malzemeler
2 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve tereyağı
1 kahve sıvıyağ
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Naneli Poğaça Yapılışı
YUMURTALARDAN birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın. Yumurtanın akını ve diğer yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Üzerine yoğurt, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, rendelenmiş peynir, tuz ve naneyi ekleyip karıştırın. Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 3 Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında pişirin
Birbirinden nefis poğaça tarifleri
Patatesli Kaşarlı Poğaça Tarifi (6 Kişilik)
Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un tuz
İç malzeme için:
3 adet patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 dal dereotu
Tuz karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Anason Patatesli Kaşarlı Poğaça Yapılışı
POĞAÇANIN iç harcı için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra rendeleyip, kenara alın. Sıvıyağı geniş bir tavaya koyup, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine salça, patates, tuz ve karabiber ekleyip, kavurun. Kaşar peyniri ve kıyılmış dereotu ekleyip ocaktan alın. 2 Hamuru için yumurta, sıvıyağ, tereyağı ve tuzu bir kaba alıp çırpın. Üzerine kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyip yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Bir kenarına patatesli harçtan koyun. Diğer kenarı üzerine katlayıp, yarım ay şeklinde kapatın. Açılmasını önlemek için uçlarını parmaklarınızla bastırarak kapatın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin. 3 Yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp poğaçaların üzerine sürün. Anason serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin
TARİF DETAYBirbirinden nefis poğaça tarifleri
Peynirli Poğaça Tarifi (18 Adet)
Malzemeler
Hamur için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un
İç malzeme için:
150 gram rendelenmiş beyaz peynir
10 dal maydanoz
Üzeri için:
Çörekotu
Peynirli Poğaça Yapılışı
HAMUR için tereyağı veya margarini derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. İç malzeme için peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp, avucunuzun içinde açın. İçine iç harçtan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Birbirinden nefis poğaça tarifleri
Kıymalı Poğaça Tarifi (6 kişilik)
Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
125 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un Tuz
İç malzeme için:
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
5 dal maydanoz
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
Susam ve çörekotu
Kıymalı Poğaça Yapılışı
İÇ harcı için kuşüzümünü yarım saat sıcak suda bekletin. Sıvıyağı bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstığı renkleri dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Karıştırarak kavurun. Kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz katıp ocaktan alın. 2 Hamuru için yumurta, süt ve tereyağını geniş bir kaba alıp karıştırın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur yapın. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı harçtan koyun. Hamurun uçlarını ortada toplayın. Parmaklarınızla bastırarak sıkıştırın ve mekik şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin. 3 Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Birbirinden nefis poğaça tarifleri
Ispanaklı Poğaça Tarifi (6 Kişilik)
Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yumurta akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Harç için:
12-15 adet ıspanak yaprağı
Bir buçuk su bardağı beyaz peynir
Ispanaklı Poğaça Yapılışı
MARGARİN, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu iyice yoğurun. Ayrı bir yerde kıyılmış ıspanak ve peyniri harmanlayın. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını açıp ıspanaklı harçtan pay edin. Yeniden elinizde yuvarlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta unu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.