Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Mantar Sote Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg mantar
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
Tuz, kimyon, karabiber
SOĞANI jülyen şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarmısakla birlikte tavaya alın ve zeytinyağını ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Jülyen doğranmış kırmızı biber ve dolmalık biberi de ilave edip, birkaç kez çevirin. Mantarın zarını soyun ve sildikten sonra dilimleyin. Biberli karışıma ekleyin ve mantar suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Tuz, kimyon ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Pastırmalı Tavuk Sote Tarifi (4 kişilik)
400 gram kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber, köri, kırmızıbiber
10-12 adet arpacık soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Arzu edilirse maydanoz
200 gram pastırma
Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Sivri biberleri irice doğrayıp içine atın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin. 5 dakika kavurup, gerekirse 1 çay bardağı su ilave edin. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri