Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Kremalı bisküvi Tarifi Marmelatlı Bisküvi Tarifi Cevizli Bisküvi Tarifi Kremalı ve Zeytin Ezmeli Tuzlu Bisküvi Tarifi Limon Kremalı Bisküvi Tarifi İngiliz Usülü Kuki Tarifi Bademli Bisküvi Tarifi Kedidili Bisküvi Tarifi Çikolatalı Bisküvi Tarifi Portakal Kremalı Bisküvi Tarifi
Kremalı bisküvi
8 Kişilik
Malzemeler
1 salkım beyaz üzüm
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı irmik
Krema için:
1 çay bardağı beyaz üzüm suyu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema
Üzeri için: Pudraşekeri
Kremalı bisküvi Yapılışı
Un, tereyağı, pudraşekeri, vanilya ve irmiği iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 2 cm olacak şekilde açın. Dilediğiniz ebattaki yuvarlak kalıpla kesin. Hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için üzüm suyu, süt, un, pudraşekeri ve kremayı karıştırarak pişirin. Mikser yardımıyla çırparak soğutun İki bisküvinin arasına krema koyup üzüm yerleştirin. Bisküviler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerlerine dilimlenmiş üzüm yerleştirip servis yapın.
Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Çikolatalı Bisküvi
10 Kişilik
Malzemeler
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
5 adet yumurta
2 su bardağı + 2 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağından iki parmak eksik kakao
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Çikolatalı Bisküvi Yapılışı
Tozşeker ve sıvıyağı geniş bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerine yumurtayı ekleyin. Ayrı bir kapta un, kakao, vanilya ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışımın üzerine ilave edip sulu bir hamur hazırlayın. Üzeri kapalı olarak buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine arzunuza göre kurabiye kalıpları yerleştirin. İçlerine hazırladığınız hamurdan koyup yayılmasını sağlayın. Kalıpları çıkarmadan, önceden ısıtılmış 175 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (batırdığınızda kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Kalıplardan çıkarın ve soğuduktan sonra servis yapın.
TARİF DETAYBirbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Portakal Kremalı Bisküvi
42 Adet
Malzemeler
3/4 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 çay kaşığı portakal esansı
Bir buçuk su bardağı un
1/4 su bardağı mısır nişastası
Kreması için:
1/4 su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı krema
Yarım portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu, 1 çay kaşığı kakao
Portakal Kremalı Bisküvi Yapılışı
Tereyağını krema haline gelene dek çırpın. Pudraşekerini ekleyin. Çırpmaya devam edin. Portakal esansını da ekledikten sonra, 1-2 dakika daha çırpın. Ardından unu ve mısır nişastasını ekleyin. Düşük hızda, malzemeler özleşene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı düz yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın. Üzerini plastik folyo ile kapatarak, buzdolabında 1 saat bekletin. Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın. Yavaş yavaş şekeri ekleyin. Ardından kremayı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve kakaoyu ekleyin. İyice karıştırarak çırpın. Koyu bir kıvam alması için, buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Fırını 200 derecede ısıtın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın. Küçük bir bardak yardımı ile hamurdan parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. Fırında 15-17 dakika pişirin. Pişen bisküvileri spatül yardımı ile tepsiden alın. Yarısının üzerine krema sürün. Üzerine diğer parçaları kapatarak servis yapın.
TARİF DETAY