Birbirinden nefis 10 bisküvi tarifi
Kremalı bisküvi Tarifi Marmelatlı Bisküvi Tarifi Cevizli Bisküvi Tarifi Kremalı ve Zeytin Ezmeli Tuzlu Bisküvi Tarifi Limon Kremalı Bisküvi Tarifi İngiliz Usülü Kuki Tarifi Bademli Bisküvi Tarifi Kedidili Bisküvi Tarifi Çikolatalı Bisküvi Tarifi Portakal Kremalı Bisküvi Tarifi
Kremalı bisküvi
8 Kişilik
Malzemeler
1 salkım beyaz üzüm
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı irmik
Krema için:
1 çay bardağı beyaz üzüm suyu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı pudraşekeri
2 çorba kaşığı krema
Üzeri için: Pudraşekeri
Kremalı bisküvi Yapılışı
Un, tereyağı, pudraşekeri, vanilya ve irmiği iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 2 cm olacak şekilde açın. Dilediğiniz ebattaki yuvarlak kalıpla kesin. Hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için üzüm suyu, süt, un, pudraşekeri ve kremayı karıştırarak pişirin. Mikser yardımıyla çırparak soğutun İki bisküvinin arasına krema koyup üzüm yerleştirin. Bisküviler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerlerine dilimlenmiş üzüm yerleştirip servis yapın.