Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Pırasalı Mantı Tarifi.
Hamuru için: Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İçi için: 500 gram pırasa
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
Bir tutam pulbiber
Tuz
Kıymalı sos için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
Yarım kg kıyma
2 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak
Kuru nane, tuz, karabiber.
Unu geriş bir kaba alarak üzerine yumurtayı kırın. Tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp beklemeye
Pırasalı Mantı Tarifi.
Hamuru için: Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İçi için: 500 gram pırasa
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
Bir tutam pulbiber
Tuz
Kıymalı sos için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
Yarım kg kıyma
2 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak
Kuru nane, tuz, karabiber.
Unu geriş bir kaba alarak üzerine yumurtayı kırın. Tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp beklemeye
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Nohutlu Mantı Tarifi.
1 paket hazır mantı
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı yoğurt
4-5 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Nane.
Mantıyı paketteki tarife göre haşlayın. Mantının pişmesine 10 dakika kala, haşlanmış nohutu ekleyin. Cam bir servis kabına mantıyı hafif suyuyla birlikte aktarın. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Mantının tencerede kalan suyundan sarmısaklı yoğurda biraz ekleyip ılıtın. Bu yoğurdu mantının üzerine gezdirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip, baharatları kavurun. Mantının üzerine gezdirip, sıcak servis yapın..
TARİF DETAYBirbirinden lezzetli mantı tarifleri
Küre Mantısı Tarifi.
Hamur için:
6 su bardağı un
Yeteri kadar ılık su
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
İç malzeme için:
500 gram kıyma
2 adet büyük boy soğan
Tuz
karabiber
Üzeri için:
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
pulbiber.
1 HAMUR için un, yumurta ve tuz derin bir kaba alın. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Peynirli Cevizli Köy Mantısı Tarifi.
Hamur için:
Genişçe bir kaba unu alın. Tuz ekleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yağ ve sütü ilave edin. İyice yoğurup, sert bir hamur kıvamına getirin. Üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Elinizle hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile hamuru açın. 2 adet yumurta sarısını hafif suyla çırpın. Fırça
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Mantı Tarifi.
Hamuru için:
6 su bardağı un
3 adet yumurta
İki buçuk su bardağı soğuk su
Tuz
İçi için:
200 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Haşlamak için:
6 su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
3 su bardağı yoğurt
4-5 diş dövülmüş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozbiber.
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Köfteli Mantı Tarifi.
2 adet ekmek hamuru
Kızartmak için:
Sıvıyağ
İçi için:
400 gram dana ve kuzu
karışımı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber
Üzerine:
4 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
Servis için:
2 su bardağı yoğurt
3-4 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz.
EKMEK hamurlarından birini elinizin içine koyup, yumru şeklinde sıkın ve çıkan küçük hamur parçasını kaşıkla alıp, kızdırılmış sıvıyağa atıp, kızartın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. İçi için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, küçük köfteler yapın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızarttığınız hamurlardan birini, tamamen ikiye ayırmadan ortasından yarısına kadar kesin ve içine köfte koyun. Hamur ve köfte bitene kadar aynı işleme devam edin. Mantıyı servis tabağına alın ve üzerine et suyu gezdirin. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp, üzerine dökün. Tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirip, kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Saçaklı Mantı Tarifi.
1 adet bütün tavuk
TAVUĞU bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup, yumuşayana dek pişirin. Tavuğu sudan
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Özbek Mantısı Tarifi.
Hamur için:
1 UN, yumurta, su ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
2 Harç için kıyma, blenderden geçirilmiş soğan, su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.
3 Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. İri kareler şeklinde kesip kenara alın. Bezeler bitene dek işlemi tekrarlayın. Her karenin ortasına kiraz domates büyüklüklünde harç yerleştirin. Çapraz köşelerin uçlarını elinizle bastırarak yapıştırın. Daha sonra tüm uçları aynı şekilde birleştirin.
4 Buharlı pişirme tenceresinin suyu kaynayınca, mantıları yağlanmış eleğe yerleştirin. 20 dakika buharda pişirip servis yapın.
TARİF DETAYBirbirinden lezzetli mantı tarifleri
Pirruhi Mantısı Tarifi.
Dört buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
300 gram tulum peyniri
Tuz l Su
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
1’er çorba kaşığı domates ve
biber salçası
3 su bardağı et suyu veya su
Süslemek için: Maydanoz.
Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açıp 1 adet yumurta ile diğer yumurta sarısını, tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırıp her birini açın. Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin. Ortalarına 1'er çay kaşığı tulum peyniri koyup kenarlarına yumurta akı sürüp üçgen olacak şekilde kapatın. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp servis tabağınaalın.Diğer taraftan tereyağında yemeklik doğranmış soğanları hafif kavurun. Domates ve biber salçası, et suyu veya su koyup 5 dakika pişirerek sos hazırlayın. Mantıların üzerine bu sosu gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAYBirbirinden lezzetli mantı tarifleri
Kayseri Mantısı Tarifi.
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un,
2 çay bardağı su
1 adet soğan,
250 gram kıyma
Sosu için:
3 adet biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı etsuyu,
pulbiber,
reyhan
Üzerine:
Sarmısaklı yoğurt
sumak.
Öncelikle yumurta, tuz, un ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp sert bir hamur elde edin. 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan iri bezeler koparıp açın. Açtığınız yufkaları önce geniş şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin. İncecik kıyılmış soğan ve kıymayı karıştırın. Küçük kare hamurların ortasına kıymalı harcı koyun. Köşelerini bohça gibi içe doğru kapatın. Haşlayıp süzün. Üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için küçük doğranmış 2-3 adet biber ve 2 adet domatesi önce zeytinyağında soteleyin. Daha sonra tereyağını ekleyin. Salça, et suyu, pulbiberi, reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Üzerine sarmısaklı yoğurt koyup, sumakla servis yapın..
TARİF DETAY