Birbirinden Lezzetli Çorbalar
Buğday Çorbası Tarifi
6-8 Kişilik
Malzemeler
Yarım su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
Yeteri kadar su
600 gram kemikli koyun eti
4 çorba kaşığı tereyağı
3 adet orta boy soğan
2 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
Buğday Çorbası Yapılışı
1 AŞURELİK buğday ve nohudu akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp, yine ayrı kaplara alın. Üzerlerine 5'er su bardağı su ekleyip, yumuşayana dek haşlayın. 2 Diğer taraftan 6 su bardağı suyu bir tencereye alıp et, 1 adet temizlenmiş bütün soğan ve tuzu ekleyip, et yumuşayana dek pişirin. 3 Eti sudan alıp kemiğinden ayırın ve didikleyin. Et suyunu süzüp bir tencereye aktarın. Üzerine didiklediğiniz eti, buğday ve nohudu kalan suları ile birlikte ilave edip pişmeye bırakın. 4 Tereyağını bir tavada eritip yemeklik doğranmış 2 adet soğanı iyice kavurun. Ocakta kaynamakta olan çorba 45 dakika piştiğinde, kavrulmuş soğanı üzerine ekleyin ve 15 dakika birlikte pişirin. 5 Terbiye için yumurta sarısı ve unu küçük bir kasede çırpın. Üzerine limon suyu ekleyin. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp terbiyeye katın. Sürekli karıştırarak azar azar çorbaya ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp, servis yapın.
Birbirinden Lezzetli Çorbalar
Sirkeli Karnabahar Çorbası Tarifi
4 Kişilik
Sirkeli Karnabahar Çorbası Tarifi.
4 Kişilik.
Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Tuz,
karabiber
Üzerine:
1 çay kaşığı yabani safran
1 çorba kaşığı tereyağı
Sirkeli Karnabahar Çorbası Yapılışı
KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp haşlayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan, sarmısak ve küp doğranmış havucu alıp, sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un ilave edin. Kavurmaya devam edin. 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Haşlanmış karnabaharları katarak, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp, azar azar yoğurda ilave edin. Karıştırıp, çorbaya katın. Sirkeyi veya limon suyunu ekleyin. Ateşten aldığınız çorbanın üzerine, tereyağında kavrulmuş yabani safranı gezdirip servis yapın.
Birbirinden Lezzetli Çorbalar
Tavuk ve Mısırlı Çorba Tarifi
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
2 adet havuç,
2 diş sarmısak
1 adet soğan,
1 çay bardağı konserve mısır
1 çay bardağı arpa şehriye,
tuz
1 adet tavuk göğsü
2 adet havuç,
2 diş sarmısak
1 adet soğan,
1 çay bardağı konserve mısır
1 çay bardağı arpa şehriye,
tuz
Tavuk ve Mısırlı Çorba Yapılışı
HAVUÇ, sarmısak ve soğanı soyup, irice doğrayın. Tavuk göğsünü sebzelerle birlikte bir tencereye alıp haşlayın. Tavuk pişince tencereden çıkarın. Kalan malzemeyi blendırdan geçirin. Tavuk göğsünün yarısını didikleyin. Kalan yarısını da irice doğrayın. Mısır, arpa şehriye ve tavuk etlerini çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayıp şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Birbirinden Lezzetli Çorbalar
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
5 Kişilik
Malzemeler
350 gram mantar
1/4 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu,
tuz
Sütlü Mantar Çorbası Yapılışı
MANTARLARI incecik dilimleyelim. Tencereye aktarıp, üzerlerini hafifçe aşacak kadar su ve limon suyu ilave edelim. Mantarlar yumuşayana dek haşlayalım. Bu arada bir tencereye yağı alıp eritelim. ‹çine unu ilave edelim. Un hafif sararana dek 1-2 dakika kavuralım. Ardından sütü azar azar ve karıştırmaya ara vermeden ilave edelim. Sıcak suyu katıp karıştırarak çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirelim. Ardından dilimlenmiş mantarları ve tuzu ekleyip ağır ateşte, çorbanın üzeri göz göz olana dek ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan indirelim ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpip, servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler