Birbirinden lezzetli 10 poğaça tarifi

Peynirli Saçaklı Poğaça Tarifi.

Yarım su bardağı sıvıyağ 
2 su bardağı ılık süt 
1 çay kaşığı tuz 
2 adet kesme şeker 
2 çorba kaşığı kuru maya 
1 adet yumurta 
Aldığı kadar un 
Süslemek için: 
2 çorba kaşığı süzme yoğurt 
250 gram beyaz peynir 
1 su bardağı rendelenmiş 
kaşar peyniri 
Yarım demet maydanoz.

ILIK sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırın. Mayanın erimesi için 10-15 dakika bekletin. Unu eleyip
ortasını havuz şeklinde açın. Açtığınız havuzun içine mayalı sütü, tuzu ve sıvıyağı ekleyin. Unla beraber bütün
malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanması için yarım saat bekletin. Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Yoğurt, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Soğuduktan sonra poğaçaların arasını kesin. Poğaçaların arasına beyaz peynir, süzme yoğurt ve maydanoz
karışımından koyun. Son olarak poğaçaların kenarından gözüken peynirli karışımı kaşar peyniri rendesine
batırıp servis yapın.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...