Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Susamlı Köfte Tarifi.
2 su bardağı ince bulgur
Yeteri kadar ılık su
100 gram susam
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kimyon .
Bulguru kapaklı derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Kapağını kapatın ve suyunu çekip, şişmesini bekleyin. Susamı bir tavada hafif pembeleşene kadar kavurun. Havanda dövün ve bulgurun içine katın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı kavurun. Salça ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Bulgurun içine boşaltın ve malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar yoğurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve kimyon ilave edin. Tüm malzemeyi harmanlayıp, dilediğiniz şekli vererek servis yapın..
Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Köfteli Yer Fıstığı Soslu Havuç Tarifi.
500 gram bebek havuç
1 su bardağı tuzlu yerfıstığı
2 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı acı biber salçası
Bir buçuk su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı, tuz
Köfte için: 300 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süt, 1 adet soğan
Bir tutam kekik
tuz
karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzerine: İri dövülmüş yerfıstığı.
1 KÖFTELERİ hazırlamak için, bayat ekmeğin kenarlarını alıp bir kaba koyun. Üzerine süt ekleyin ve 5 dakika bekletin. Daha sonra iyice sıkın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine sütte bekletip sıktığınız bayat ekmek, rendelenmiş soğan, kekik, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. 2 Sos için 1 su bardağı kabukları soyulmuş tuzlu yerfıstığını iyice dövün. Bir
Birbirinden lezzetli 10 köfte tarifi
Domatesli Mini Köfteler Tarifi.
500 gram kıyma
tuz,karabiber,kimyon
maydanoz
taze soğan
kiraz domates
beyaz peynir
sıvıyağ.
Öncelikle 500 gram kıymaya tuz, karabiber, kimyon, ince kıyılmış maydanoz, 3 dal ince kıyılmış taze soğan ve 2 dilim ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içini ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan misket iriliğinde köfteler koparın. Az kızgın sıvıyağda kızartın. Köfteleri kağıt havlu üzerine alıp, yağını süzdürün. Sotelenmiş kiraz domates ve küp doğranmış beyaz peynirle servis yapın..
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler