Birbirinden lezzetli 10 çeşit pizza tarifi
Balık Pizza Tarifi
Malzemeler
100 gram tereyağı
1 adet soğan
100 gram mantar
2 adet domates
100 gram karides
15 adet sardalya
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam tuz
1 adet pizza tabanı
50 gram kaşar peyniri
Balık Pizza Yapılışı
TAVAYA tereyağını aktarıp, ince kıyılmış soğanı tereyağında pembeleştirin. Üzerine kıyılmış mantarı ilave ederek, 1-2 dakika kavurun. İnce ince kesilmiş domatesleri ve doğranmış karidesleri katıp, 4-5 dakika domatesler iyice eriyene dek soteleyin. Ardından ayıklanmış ve temizlenmiş, küçük kuşbaşı doğranmış sardalyaları ilave ederek 4-5 dakika kavurun. Son olarak krema, karabiber ve tuzu katıp, 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan indirin. Malzemeyi pizza tabanının üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Birbirinden lezzetli 10 çeşit pizza tarifi
Halki Pizza Tarifi
Malzemeler
2 adet tortilla ekmeği
Yarım soğan
1 diş sarmısak
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates (kabuğu alınıp,doğranmış)
Kemik suyu
1 yaprak adaçayı
Cajun baharatı
Tuz
İçine:
Karnabahar
havuç
brokoli,
kabak
taze fasulye
kırmızı dolmalik biber
sarı dolmalık biber
Ada sos için:
Süzme yoğurt
Krem peynir
Kekik
dereotu
Halki Pizza Yapılışı
Soğan ve sarmısağı incecik kıyın. Tereyağında soteleyip, üzerine kabuğu soyulup, doğranmış domates ekleyin. Sotelemeye devam edip, az miktarda kemik suyu ekleyin. 1 yaprak adaçayı ve tuzu atıp, kaynamaya bırakın. Tortilla ekmeklerinden birinin üzerine sostan sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Ayrı bir yerde sebzeleri ince kıyıp, çok az tereyağında soteleyin ve ekmeğin üzerine yayın. Onun da üzerine yine üstüne pizza sosundan sürülmüş diğer tortilla ekmeğini kapatın. Bastırarak, yağlanmış yapışmaz
yüzeyli tavada arkalı-önlü pişirin. Bu arada Ada sos için yoğurt, krem peynir, kekik ve ince kıyılmış dereotunu
karıştırın. Ahşap pizza tabağına yerleştirdiğiniz pizza dilimlerinin yanında servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler