Birbirinden hafif 10 lezzetli tatlı
Kadayıflı Puding Tarifi.
200 gram tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine: Nar taneler.
TEL kadayıfı genişçe bir kaba alın ve elinizle didikleyerek açın. Tereyağını büyükçe bir tavaya alın ve eritin. İçine tel kadayıfı katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Orta büyüklükte bir cam kabı su ile ıslatıp, kadayıfın yarısını dibine yayın. Sütü bir tencereye alın. İçine puding, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pudingi cam kabın içine yaydığınız kadayıfın üzerine boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin. Üzerini kalan tel kadayıf ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapın..
Kadayıflı Puding Tarifi.
200 gram tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine: Nar taneler.
TEL kadayıfı genişçe bir kaba alın ve elinizle didikleyerek açın. Tereyağını büyükçe bir tavaya alın ve eritin. İçine tel kadayıfı katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Orta büyüklükte bir cam kabı su ile ıslatıp, kadayıfın yarısını dibine yayın. Sütü bir tencereye alın. İçine puding, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pudingi cam kabın içine yaydığınız kadayıfın üzerine boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin. Üzerini kalan tel kadayıf ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapın..
Birbirinden hafif 10 lezzetli tatlı
İrmikli Ve Hindistancevizli Tatlı Tarifi.
1 su bardağı irmik
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
1 litre süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 kutu (200 ml) krema
Bir buçuk su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı dövülmüş badem
Üzerine: 100 gram kaymak
2-3 çorba kaşığı toz antepfıstığı .
TEREYAĞI ve irmiği bir tencereye alıp, hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine süt, tozşeker ve krema ilave edip, sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin. Hindistancevizini yapışmaz yüzeyli bir tavada, kısık ateşte rengi değişmeden hafif kavurun. Yuvarlak, cam bir kabın dibini kaplayacak şekilde hindistancevizinin yarısını yayın. Üzerine pişirdiğiniz sütlü karışımı, onun üzerine de kalan hindistancevizini boşaltın. En üste de badem serpin ve buzdolabında donması için 2-3 saat bekletin. Toz antepfıstığı ve kaymakla süsleyerek servis yapın..
TARİF DETAYBirbirinden hafif 10 lezzetli tatlı
İncirli Sütlü Tatlı Tarifi.
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
8 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
3 adet mor incir .
Sütten 1 su bardağı ayırın. Krema için, tozşekeri kalan sütle birlikte ocakta eritin. Diğer tarafta un ve buğday nişastasını ayırdığınız 1 su bardağı sütün içine ekleyip iyice ezin. Ocaktaki sütün içine karıştırarak ekleyin ve kremanın topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında dövülmüş damla sakızını ilave edip karıştırmaya devam edin. İyice koyulaşınca ocaktan alın. Cam veya porselen bir kabı hafifçe ıslatıp kremayı kalıba boşaltın. İncirleri yıkayıp kabuğuyla dilimleyin. Krema soğumadan üzerine sıralayın. 1 saat buzdolabında bekletip servis yapın..
TARİF DETAY
Birbirinden hafif 10 lezzetli tatlı
Sakızlı Muhallebi Tarifi.
Üç buçuk su bardağı light süt
1 su bardağı kahverengi tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet damla sakızı
Erik sosu için:
Yarım kg mürdüm eriği
2 çorba kaşığı kahverengi tozşeker
2 su bardağı su.
LIGHT sütü bir tencereye alın. Kahverengi tozşeker, pirinç unu ve damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış cam kaplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Erik sosu için mürdüm eriği ve kahverengi tozşekeri, su ile birlikte erikler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blenderden geçirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine 1'er tatlı kaşığı erik sosundan gezdirip servis yapın..
TARİF DETAYBirbirinden hafif 10 lezzetli tatlı
Bademli Keşkül Tarifi.
4 su bardağı süt
SÜT ve tozşekeri tencereye alıp, kaynatın. Ayrı bir kapta nişastayı çok az suyla açıp, üzerine yumurta sarıları ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı, yavaş yavaş ve incecik akıtarak kaynayan süte ilave edin. 5 dakika sonra üzerine file bademi serpiştirin. Koyu muhallebi kıvamı alana kadar karıştırın. Karışımı kuplara pay edip, soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında yarım saat dinlendirin. Üzerine dilimlenmiş çilek ve dondurma yerleştirin. File bademle süsleyip servis yapın..
TARİF DETAYBirbirinden hafif 10 lezzetli tatlı
Fıstıklı Sütlaç Tarifi.
Yarım su bardağı kırık pirinç
Bir buçuk su bardağı su
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı robottan geçirilmiş
yerfıstığı
1 çorba kaşığı nişasta .
YIKANMIŞ pirinci tencereye alın. Üzerine su ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Süt ve tozşeker ilave edip bir taşım kaynatın. Yerfıstığı ekleyip karıştırın. Nişastayı su ile açıp, tencereye ilave edin. Bir taşım daha pişirip servis kaselerine pay edin. Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuduktan sonra servis yapın..
TARİF DETAYBirbirinden hafif 10 lezzetli tatlı
Kazandibi Tarifi.
5 su bardağı süt
2 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
Biraz vanilya .
Tencereye süt ve tozşekeri koyup, ocakta kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde nişasta ve unu sulandırıp, kaynamakta olan sütün içerisine karıştırarak ekleyin. 5 dakika kaynatın. Sıvıyağ ile yağlanmış baklava tepsisine pudraşekeri serpin. Muhallebinin birazını tepsiye döküp, spatula ile yayın. Ocakta altını kızartın. Sonra tepsiyi kaldırıp, kalan muhallebiyi dökün. 3 saat soğutup servis yapın..
TARİF DETAY
Birbirinden hafif 10 lezzetli tatlı
Hindistancevizli Puding Tarifi.
1 su bardağı süt
1 su bardağı hindistancevizi sütü
3 çorba kaşığı rendelenmiş taze hindistancevizi
5 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Süslemek için: Hindistancevizi .
Sütü, hindistancevizi sütü ve rendelenmiş taze hindistancevizi ile birlikte bir tencereye alıp, karıştırın. Kaynadıktan sonra, soğumaya bırakın ve süzün. Bir kasede 2 adet yumurta, 3 adet yumurtanın sarısı ve tozşekeri çırpın. Vanilyayı ilave edin ve karışımı süte ekleyip, iyice karıştırın. 4 adet metal kaseyi yağlayıp, bir miktar tozşeker serpin. Hindistancevizli karışımı kaselere pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, benmari usulü 25 dakika pişirin. Pişme süresi sonunda kaseleri benmari usulü pişirdiğiniz kalıplardan çıkarıp, soğumaya bırakın. Servis tabaklarına ters çevirip çıkarın ve üzerlerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın..
TARİF DETAY