Birbirinden enfes ekmek tarifleri
Muzlu Ekmek
10 Adet
Malzemeler
2 adet muz
20 gram kuru maya
Üç buçuk su bardağı kepekli un
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı ceviz
Muzlu Ekmek Yapılışı
MayayI ılık suda eritin. Kepekli unu bir kaba alıp ortasını açın. Süt, tarçın, tuz, mayalı su ve yağı unun ortasına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir naylon poşete koyup ağzını bağlayın. Ilık bir yerde 2-3 saat kadar bekletin. Poşetten çıkarıp tekrar yoğurun. Hamuru elinizle açın. Ortasına muz, çikolata ve cevizleri yerleştirin. Hamuru, iç malzemesinin dökülmemesine dikkat ederek rulo şeklinde sarın. Yağlanmış uzun bir kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Muzlu Ekmek
10 Adet
Malzemeler
2 adet muz
20 gram kuru maya
Üç buçuk su bardağı kepekli un
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı ceviz
Muzlu Ekmek Yapılışı
MayayI ılık suda eritin. Kepekli unu bir kaba alıp ortasını açın. Süt, tarçın, tuz, mayalı su ve yağı unun ortasına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir naylon poşete koyup ağzını bağlayın. Ilık bir yerde 2-3 saat kadar bekletin. Poşetten çıkarıp tekrar yoğurun. Hamuru elinizle açın. Ortasına muz, çikolata ve cevizleri yerleştirin. Hamuru, iç malzemesinin dökülmemesine dikkat ederek rulo şeklinde sarın. Yağlanmış uzun bir kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Birbirinden enfes ekmek tarifleri
Demirhindili Çiçek Ekmek
6 Kişilik
Malzemeler
100 gram demirhindi
2 adet ekmek hamuru
125 gram tereyağı
1 çay fincanı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
Susam ve çöreoktu
Demirhindili Çiçek Ekmek Yapılışı
EKMEK hamuru, tereyağı, ceviz ve kıyılmış demirhindiyi iyice yoğurun. Üzerini kapatıp, 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Sıvıyağa batırıp, çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yan yana yerleştirip, çiçek şekli verin. Üzerine susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin.
TARİF DETAYBirbirinden enfes ekmek tarifleri
Kaparili ve Cevizli Ekmek
Malzemeler
Yarım su bardağı kapari
5 su bardağı un
1 paket instant maya
İki buçuk su bardağı su
Yarım bu bardağı dövülmüş ceviz
Susam ve çörekotu
Tuz
Kaparili ve Cevizli Ekmek Yapılışı
KAPARİYİ sudan geçirip süzün. Unu yoğurma kabına alıp üzerine maya ve tuzu ilave edin. Azar azar su ekleyerek yoğurun. Kapari ve cevizi de kattıktan sonra yeniden yoğurun. Kabın üzerini streç filmle kapayıp, oda sıcaklığında hamur iki misli büyüklüğe ulaşana dek bekletin. Daha sonra unlu bir zeminde yeniden yoğurun ve 6 parçaya ayırın. Her parçayı avucunuzda yuvarlayıp mekik şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine bıçakla boydan boya fazla derin olmayan birer kesik atın. Su sürüp, susamve çörekotu serpin. Üzerlerine nemli bir bez örterek tepside 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
TARİF DETAYBirbirinden enfes ekmek tarifleri
Çikolatalı Ekmek
Malzemeler
Üç buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı esmerşeker
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı kakao
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı damla çikolata
Çikolatalı Ekmek Yapılışı
YOĞURMA kabına un, esmerşeker, kuru maya, süt, tuz, yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve kakaoyu koyun.
Tüm malzemeyi yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle veya kapakla kapatıp, sıcak bir yerde hacmi iki katına çıkana kadar yaklaşık 2-3 saat bekletin. Rendelenmiş limon kabuğu ile damla çikolatayı kabarmış hamura ilave edin ve tekrar yoğurun. Ekmek hamurunu baton veya kelepçeli yuvarlak kek kalıbına boşaltın ve üzerini nemli bir bezle örterek, 1 saat daha bekletin. Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin. Isıya dayanıklı küçük bir kaseye su koyup, tepsinin içine oturtun ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir).