Birbirinden enfes börek tarifleri
Patlıcanlı ve Dil Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tozşeker
Yarım paket (1 paket: 10 gram)
instant maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
İç malzeme için: 3 adet patlıcan
150 gram dil peyniri
2-3 dilim çemensiz pastırma
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam ve çörekotu
Patlıcanlı ve Dil Peynirli Börek Yapılışı
ÖNCELİKLE iç malzeme için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra ince doğrayın. İçine rendelenmiş dil peyniri, doğranmış pastırma, tuz, karabiber ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve tozşekeri alın. Ortasını havuz şeklinde açıp, maya, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. 1 parça hamurun orta kısmına uzunlamasına iç harcın yarısını yayıp, hamuru rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine keskin bir bıçakla çizikler atın. Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
Patlıcanlı ve Dil Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tozşeker
Yarım paket (1 paket: 10 gram)
instant maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
İç malzeme için: 3 adet patlıcan
150 gram dil peyniri
2-3 dilim çemensiz pastırma
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam ve çörekotu
Patlıcanlı ve Dil Peynirli Börek Yapılışı
ÖNCELİKLE iç malzeme için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra ince doğrayın. İçine rendelenmiş dil peyniri, doğranmış pastırma, tuz, karabiber ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve tozşekeri alın. Ortasını havuz şeklinde açıp, maya, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. 1 parça hamurun orta kısmına uzunlamasına iç harcın yarısını yayıp, hamuru rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine keskin bir bıçakla çizikler atın. Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
Birbirinden enfes börek tarifleri
Fincan Böreği Tarifi
6-8 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı un, 1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta, tuz
İç harcı için: 500 gram pazının yaprağı
1 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Fincan Böreği Yapılışı
1 UNU bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuzu ekleyin. Ilık suyu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumurtayı ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurmaya devam edin. Hamuru 4'e bölüp üzerine un serpin. Nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. 2 Pazıyı yıkayıp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine pazıyı ekleyin. Suyunu iyice çekene dek ara sıra karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. 3 Dinlenen hamur parçalarından birini düz bir zemine alın ve un serperek açın. Yufkanın yarısına aralıklarla pazılı harçtan koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Bir kahve fincanı ile harçlı kısımlar ortada kalacak şekilde hamuru kesin. Kalan 3 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Bol yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Birkaç dakika sonra servis yapın.
TARİF DETAYBirbirinden enfes börek tarifleri
Rulo Börek Tarifi (10 Kişilik)
Malzemeler
6 adet yumurta sarısı
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağından iki parmak
eksik su
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
Aralarına sürmek için:
125 gram tereyağı
İçi için: 350 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Rulo Börek Yapılışı
YUMURTA sarıları, sıvıyağ, su, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaba alın. Un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 adet bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. 5 adet yufkanın aralarına tereyağı sürüp üst üste koyun. Kalan 10 adet bezeyi de beşli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayın. Araları yağlanmış beşli hamurun her köşesini ortaya katlayarak kare şekli verin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Dinlenen hamurları unlu tezgahta 1 cm kalınlığında kare şeklinde açın. Her birini 4 uzun parçaya bölün ve toplam 12 hamur elde edin. İç harç için ufalanmış beyaz peyniri ince kıyılmış maydanozla karıştırın. 1 parça hamurun uç kısmına peynirli harçtan koyun ve bir tur sarıp kesin. Kestiğiniz yerden aynı işlemi devam ettirin. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Rulo börekleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAYBirbirinden enfes börek tarifleri
Fıstıklı Kuşüzümlü Börek Tarifi
Malzemeler
3 çorba kaşığı margarin
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı kuşüzümü
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber, pulbiber
1 adet yumurta sarısı
Fıstıklı Kuşüzümlü Börek Yapılışı
Margarini eritip, kıymayı ilave edin. Küp doğranmış soğanı ekleyip, kıymayla kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Bu malzemeye fıstık ve sıcak suyla yıkanmış kuşüzümünü ekleyerek, kavurmaya devam edin. Yufkayı yarım ay oluşturacak şekilde ikiye bölün. İç malzemeyi yufkanın bir kenarına koyup, rulo biçiminde sarın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin
TARİF DETAY