Bilmeyen ve duymayanlar için: Alabaş
ALABAŞ SALATASI(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet alabaş
1 adet kırmızı soğan
Yarım demet maydanoz
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Alabaşları soyun ve küp şeklinde doğrayıp, servis tabağına alın. Halka doğranmış kırmızı soğan ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Sosu için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Tatların birbirine geçmesi için tüm malzemeyi karıştırın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL