Bilinmeyen kabaklı tarifler
Kabakbayıldı
Malzemeler
1 kg kabak
Kızartmak için:
Zeytinyağı
4 adet soğan
4 adet domates
2 adet çarliston biber
Tuz,
pulbiber
1 adet kesmeşeker
Birkaç dal maydanoz
Kabakbayıldı Yapılışı
Kabakları soyup, ortadan ikiye kesin. Zeytinyağında kızartın. Kızaran kabakların ortasını karnıyarık gibi açın. Ayrı bir yerde, piyazlık doğranmış soğanı yağda kavurun. Rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biberi ekleyin. Tuz, şeker ve pulbiberi ilave edin. Sotelenen malzemeyi kabakların ortasına doldurun. Fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında üzeri kızarana dek tutup, soğuyunca maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Bilinmeyen kabaklı tarifler
Tavuklu Kabak Karnıyarık
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
6 adet kabak
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet sivri biber,
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı bezelye
1 kahve fincanı su
Tuz,
karabiber,
kekik
Tavuklu Kabak Karnıyarık Yapılışı
Tavukları ince şerit biçiminde doğrayın. Tavaya sıvıyağı alıp, tavukları kavurun. İnce şerit doğranmış havuç, biber, küp doğranmış soğan ve bezelyeyi ilave edin. Hepsini iyice soteleyin. Daha sonra bir kaşık un serpip, biraz daha kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin. 1 kahve fincanı su ilave edip, sosun koyulaşmasını sağlayın. Diğer tarafta kabakların üzerini kazıyıp 5 dakika haşlayın. Üzerinden boylamasına bir kapak kesin. İçini oyup, fırça yardımı ile sıvıyağ sürün. Tavuklu harcı içine doldurun. 180 derece fırında, kabaklar kızarana dek pişirin. Dilerseniz domates sos ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri