Bilinmeyen bir lezzet hardal yağı
Acı ve keskin tadı olan sarı, siyah ve beyaz gibi farklı renkteki hardal tohumlarının preslenmesi ile elde edilen hardal yağı, soya ve palm yağı gibi birçok Asya ülkesinde, özellikle de Hindistan, Nepal ve Pakistan'da, geleneksel mutfağın önemli bir parçası olarak kullanılmaktadır.
1
7
Bilinmeyen bir lezzet hardal yağı
Tek olarak kullanılabileceği gibi yemeklere tat katması amacıyla zeytinyağı ve farklı yağlarla birlikte az miktarda kullanılabilir ya da salata soslarına eklenebilir. Ayrıca ısıtıcı ve besleyici özelliklerinden dolayı susam yağı gibi farklı yağlar ile karıştırılarak masaj, saç ve cilt bakımı için de hardal yağından yararlanılabilir.
7
7
Bilinmeyen bir lezzet hardal yağı
Hardal yağının zararları nelerdir? Güçlü ve yakıcı olduğundan cilt üzerinde uzun süre bekletilmesi kızarıklık ve yanma gibi sorunlara neden olabilir. Bu yüzden farklı yağlar ile birlikte ve kısa süreli kullanılması uygundur. Hamilelerde ve emzirenlerde etkisi kesin olarak bilinmediğinde doktor kontrolünde kullanılması önerilir.Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL