Bilinenin dışında ıspanak tarifleri
Ispanak Soslu Bonfile Tarifi (4 kişilik)
4 adet bonfile
250 gram ıspanak
250 gram mantar
1-2 diş sarmısak
1 paket krema
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar peyniri
Üzerine: Parmesan peyniri
BONFİLELERİ yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Sosu hazırlamak için, kıyılmış ıspanak, mantar ve sarmısağı kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Krema, tuz ve karabiberi ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin. İndirmeye yakın kaşar peynirini ekleyin. Bonfileyi servis tabağına alın. Üzerine ıspanak sosu gezdirip, parmesan peyniri serpin. Sebzeli püre ile servis yapın.
Bilinenin dışında ıspanak tarifleri
Fırında Pastırmalı Ispanak Tarifi (2 kişilik)
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet ince kıyılmış soğan
Bir buçuk çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım kg iri kıyılmış ıspanak
1 su bardağı ince doğranmış mantar
2 adet çırpılmış yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
10 dilim pastırma
Tuz, karabiber
TENCEREDE sıvıyağı ısıtın. İnce kıyılmış soğan ve dolmalık fıstığı yağda kavurun. İçine ıspanağı ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırın. Ispanakların rengi değişince, içine mantarları ekleyip, biriki çevirin ve ateşten alın. Tuz, karabiber eklediğiniz ıspanağı küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine pastırma dilimleri yerleştirin. Yumurtaları çırparak, ıspanakların üzerine dökün. En üste peynir serpiştirin. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Bilinenin dışında ıspanak tarifleri
Zeytinyağlı Nohutlu Ispanak Sarma Tarifi (6 kişilik)
1 su bardağı nohut
1 kg büyük ıspanak yaprağı
Yeteri kadar su
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı tahin
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı toz kimyon
2 diş sarmısak
Bir buçuk tatlı kaşığı tozşeker
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Bir buçuk tatlı kaşığı pulbiber
Servis için:
Limon dilimi
NOHUDU bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzüp, yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra zarını soyup, ikiye ayırın. Bulgurun üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, ağzını kapatın ve suyunu çekene kadar bekletin. Ispanağı iyice yıkadıktan sonra önce kaynar suya daha sonra buzlu suya batırıp çıkarın. Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Nohut, bulgur ve tahini bir kapta karıştırın. Tavaya aldığınız zeytinyağında dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun. Ocağın altını kapatın ve içine pulbiber ilave edip, bu karışımı da nohutlu harca ekleyin. Toz kimyonu az yağda veya tek başına ısıtın. Daha sonra kıyılmış sarmısak, tozşeker ve tuz ile birlikte nohutlu harcın içine katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Ispanak yaprağını küçük bir fincanın içine serin ve iç harçtan koyup, kenarlarını üzerine kapatın. Fincanı ters çevirip çıkarın ve limon dilimlerinin üzerinde servis yapın.
Aşçının notu: Toz kimyonun kokusunun daha iyi açığa çıkması ve demir oranının artması için yemeğe katmadan önce tarifteki işlemi yapmanız yeterli olacaktır.
Bilinenin dışında ıspanak tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifi (4 kişilik, 180 Kcal)
250 gram ıspanak yaprağı
2 adet orta boy patates
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
ISPANAK yapraklarını yıkadıktan sonra süzün ve kıyın. Tencereye ıspanak, kabukları soyulmuş ve iri doğranmış patates, su, süt, tereyağı, tuz ile karabiberi koyun. Patates yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra çorbayı robottan geçirin. Rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Bilinenin dışında ıspanak tarifleri
Ispanak Taratoru Tarifi (8 kişilik)
1 kg ıspanak
Yarım bayat ekmek içi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı
Toz kırmızıbiber
ISPANAKLARI bol suda yıkayıp, doğrayın. Tencereye alıp, kendi suyu ile pişirip, süzün. Sıkarak ince ince kıyın. Ekmek içini ufalayıp, ceviz, ince kıyılmış sarmısak, yoğurt, sirke ve zeytinyağını ilave edin. Robottan geçirip, servis tabağına alın. Üzerine toz kırmızıbiber serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri