Bilinenin dışında ıspanak tarifleri
Ispanak Soslu Bonfile Tarifi (4 kişilik)
4 adet bonfile
250 gram ıspanak
250 gram mantar
1-2 diş sarmısak
1 paket krema
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar peyniri
Üzerine: Parmesan peyniri
BONFİLELERİ yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Sosu hazırlamak için, kıyılmış ıspanak, mantar ve sarmısağı kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Krema, tuz ve karabiberi ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin. İndirmeye yakın kaşar peynirini ekleyin. Bonfileyi servis tabağına alın. Üzerine ıspanak sosu gezdirip, parmesan peyniri serpin. Sebzeli püre ile servis yapın.
Bilinenin dışında ıspanak tarifleri
Ispanak Taratoru Tarifi (8 kişilik)
1 kg ıspanak
Yarım bayat ekmek içi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı
Toz kırmızıbiber
ISPANAKLARI bol suda yıkayıp, doğrayın. Tencereye alıp, kendi suyu ile pişirip, süzün. Sıkarak ince ince kıyın. Ekmek içini ufalayıp, ceviz, ince kıyılmış sarmısak, yoğurt, sirke ve zeytinyağını ilave edin. Robottan geçirip, servis tabağına alın. Üzerine toz kırmızıbiber serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri