Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Hindistancevizli Portakallı Kek Tarifi (12 kişilik)
1 adet hindistancevizi
1 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
5 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal
1 paket kabartma tozu
İki buçuk su bardağı un
Üzeri için:
2-3 çorba kaşığı marmelat
1 su bardağı hindistancevizi
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
HİNDİSTANCEVİZİNİ temizleyip, rendeleyin. Sütünü ayırın. Tozşeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde portakalın içini blenderden geçirip püre haline getirin. Hindistancevizi sütü ilave edip, çırpın. Kabartma tozu ve elenmiş un ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşık yardımıyla hindistancevizli karışımı ekleyin. Yağlanmış, ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kapağını açmadan 1 saat pişirin. Fırından alıp, kek kalıbında soğumaya bırakın. Keki ters çevirip çıkarın. Fırça yardımıyla üzerine marmelat sürün. Hindistancevizi serpip, portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Hindistancevizli Portakallı Kek Tarifi (12 kişilik)
1 adet hindistancevizi
1 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
5 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal
1 paket kabartma tozu
İki buçuk su bardağı un
Üzeri için:
2-3 çorba kaşığı marmelat
1 su bardağı hindistancevizi
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
HİNDİSTANCEVİZİNİ temizleyip, rendeleyin. Sütünü ayırın. Tozşeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde portakalın içini blenderden geçirip püre haline getirin. Hindistancevizi sütü ilave edip, çırpın. Kabartma tozu ve elenmiş un ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşık yardımıyla hindistancevizli karışımı ekleyin. Yağlanmış, ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kapağını açmadan 1 saat pişirin. Fırından alıp, kek kalıbında soğumaya bırakın. Keki ters çevirip çıkarın. Fırça yardımıyla üzerine marmelat sürün. Hindistancevizi serpip, portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Vişneli Kek Tarifi (6 kişilik)
1 su bardağı dondurulmuş vişne
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 su bardağı süt
DERİN bir kaba aldığınız sıvıyağ ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Başka bir kapta un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı karıştırıp, yumurtalı karışıma ilave edin. En son sütü koyun ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Kekin kolay çıkması için kek kalıbını yağlayıp,unlayın ve kalıba önce biraz kek hamuru koyup üzerine vişnenin yarısını serpin. Kalan hamuru boşaltın ve üzerine kalan vişneyi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.