Beş çaylarınız zenginleşecek
GÖÇMEN PASTASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı toz amonyak
Üç buçuk su bardağı un
Krema için:
1 kg süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
Süslemek için:
Portakal kabuğu
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın. Margarini ve sütü ekleyip karıştırın. Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin. Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kremanın yarısını ayırın. Diğer yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurlardan bir tanesine beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin. Tüm hamurları bu şekilde bitirdikten sonra en üste, kalan kakaolu kremayı sürün. Jülyen doğranmış portakal kabuğuyla süsleyin.
Beş çaylarınız zenginleşecek
SOSİSLİ PAKET BÖREK(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı pekmez
İç malzemesi için:
3 adet sosis
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Halka doğranmış sosisleri, ketçap ve tuzu ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Yağlanmış tepsiye 4 adet milföyü yerleştirin. Hazırladığınız karışımı milföylerin ortasına paylaştırın. Üstlerine, kalan milföy hamurlarını yerleştirin. Üstteki hamurların ortalarını (+) şeklinde kesin. Kesik uçları yanlara doğru açın. Yumurta sarısına pekmezi ekleyip karıştırın. Hamurların üzerine bu karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 190 derecede fırında pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler