Bereketli sofraların baş tacı kurufasulye
Kurufasulyeyi mutfaklarına daha sık konuk etmek isteyenler için lezzet garantili tatlı-tuzlu tarifler...
Kurufasulyeyi mutfaklarına daha sık konuk etmek isteyenler için lezzet garantili tatlı-tuzlu tarifler...
KURUFASULYELİ MANTI(6-8 Kişilik)
1 kg un, 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, iç harcı için: 1 su bardağı haşlanmış kurufasulye, 1 adet küçük boy soğan, yarım demet maydanoz, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz, sos için: 500 gram yoğurt, 2 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 2 çorba kaşığı tereyağı
Hamur için un, yumurta, süt ve tuzu birlikte yoğurup kenara alın. İç harcı için haşlanmış fasulyeyi çatalla ezin. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yumurta, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, birkaç mm. kalınlığında açın. Bir adet yufkayı küçük kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına 1'er çay kaşığı harç yerleştirip, dört ucunu ortada birleştirerek kapatın. Merdane ile üzerinden geçin. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Mantıları kaynar tuzlu suda haşlayın. Sos için yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp mantının üzerine koyun. Ayrı bir yerde pulbiberi tereyağında kızdırın. Yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.
Bereketli sofraların baş tacı kurufasulye
ISPANAKLI KURUFASULYE(4 Kişilik)
Yarım kg ıspanak , 1 adet soğan, 5 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 50 gram kıyma , 3 diş sarmısak, 1 adet havuç, 1 su bardağı dermason fasulye, 1‘er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber, 1 su bardağı su
Ispanağı temizleyip haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. 4 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. Kıyma, sarmısak ve soğanı ilave ederek soteleyin. Havucu küp doğrayın. Daha sonra tencereye ekleyin. Ispanağı da ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Haşladığınız fasulye, tuz, karabiber, kimyon, pulbiber ve kalan sıvıyağı ilave edin. Suyunu ekleyerek 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYBereketli sofraların baş tacı kurufasulye
DOMATES VE BİBER TURŞULU KURUFASULYE(8 Kişilik)
5 adet domates turşusu, 10 adet biber turşusu, 2 su bardağı kurufasulye, 400 gram kuşbaşı kuzu eti, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 3 adet orta boy soğan, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 su bardağı et suyu, yeteri kadar su
Kurufasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün yarı yarıya haşlayıp kenara alın. Domates turşusunu kuşbaşı doğrayın. Fazla tuzunu almak için birkaç kez sudan geçirin ve iyice süzün. Biber turşusunu da sudan geçirip kenara alın.Eti bir tencereye alıp suyunu alıp yeniden çekene dek kavurun. Üzerine tereyağı ve sıvıyağı katın. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip rengi dönene dek kavurun. Daha sonra domates turşusu ve salçayı ekleyin. Birkaç dakika kavurup fasulyeyi ve et suyunu tencereye alın. İkiye bölünmüş biber turşusunu ilave edin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu kontrol edip, gerekiyorsa ekleyin. Yemeği bir güveç kabına aktarın. Üzerini alüminyumfolyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirip servis yapın.
TARİF DETAY