Bereketli sofraların baş tacı kurufasulye

Kurufasulyeyi mutfaklarına daha sık konuk etmek isteyenler için lezzet garantili tatlı-tuzlu tarifler...

KURUFASULYELİ MANTI(6-8 Kişilik)

1 kg un, 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, iç harcı için: 1 su bardağı haşlanmış kurufasulye, 1 adet küçük boy soğan, yarım demet maydanoz, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz, sos için: 500 gram yoğurt, 2 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 2 çorba kaşığı tereyağı

Hamur için un, yumurta, süt ve tuzu birlikte yoğurup kenara alın. İç harcı için haşlanmış fasulyeyi çatalla ezin. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yumurta, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, birkaç mm. kalınlığında açın. Bir adet yufkayı küçük kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına 1'er çay kaşığı harç yerleştirip, dört ucunu ortada birleştirerek kapatın. Merdane ile üzerinden geçin. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Mantıları kaynar tuzlu suda haşlayın. Sos için yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp mantının üzerine koyun. Ayrı bir yerde pulbiberi tereyağında kızdırın. Yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...