Bayramın tadı tuzu et yemekleri
Kurban Bayramı'nın baş tacı olan et yemeklerinden, etin eşlik ettiği pilavlara ve çorbalara kadar bayram sofralarınızı süsleyecek birbirinden leziz tarifler...
ÇEŞNİLİ KAVURMA(8 Kişilik)
2 çorba kaşığı tereyağı, 1 kg kuşbaşı et (koyunun kol tarafından), 2 diş sarmısak, 1 adet defne yaprağı, iki adet havuç, iki adet patates, bir demet taze soğan, bir demet dereotu, tuz, karabiber, kekik
Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı alıp, kızdırın. Küçük doğramış sarmısak ve defne yaprağını ekleyin. Bir-iki kez çevirip, etleri ilave edin. Etlerin rengi değişene dek 5 dakika soteleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup, kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın. Kısık ateşte etler yumuşayıp, yağıyla kalana dek pişirin. Bir kaşık yardımı ile çevirerek ateşte kavurun. Diğer bir tavada, kalan tereyağında küp küp doğranmış patates ve havuçları kızartın. Dereotu ve taze soğanı ince ince kıyıp, etlere ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve kekiği koyup, harmanlayın. Servis tabağına alın. Dilerseniz pilav ile birlikte servis yapın. Pilav için: 2 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinci, 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirip servis yapın.
Bayramın tadı tuzu et yemekleri
ŞEHRİYELİ ETLİ TÜRLÜ(4 Kişilik)
2 su bardağı arpa şehriye, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, yeteri kadar su, 400 gram kuşbaşı dana eti, 1’er adet soğan, dolmalık biber ve, kırmızı biber, 2 adet domates, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, kekik
Sıvıyağı bir tencereye alıp şehriyeyi rengi dönene dek kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın ve demlenmeye bırakın. Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Et yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek pişirin). Soğanı piyazlık, diğer sebzeleri küp doğrayın. Et yumuşayıp suyunu çekince üzerine tereyağı, soğan ve biberleri ekleyip kavurun. Daha sonra domates, tuz ve karabiber katın. Yarım su bardağı sıcak su ilave edin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Şehriyeyi bir fırın kabına aktarın. Üzerine etli karışımı suyuyla birlikteyayın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu