Bayrama özel nefis tarifler
Bayram Kavurması Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
1 kg kuzu budu veya dana kuşbaşı
4-5 adet yağlı kaburga kemiği
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Üzeri için:
Kekik ve pulbiber
Servis için:
1 kahve fincanı sumak
4 adet kırmızı soğan
Bayram Kavurması Yapılışı
KABURGA kemiklerini tencereye alın. Sıvıyağ ekleyip, pembeleşene dek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edip, ağır ateşte suyunu salıp yeniden çekene dek karıştırarak kavurun. Karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine kekik ve pulbiber serpin. Sumaklı soğan ile servis yapın.
Bayram Kavurması Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
1 kg kuzu budu veya dana kuşbaşı
4-5 adet yağlı kaburga kemiği
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Üzeri için:
Kekik ve pulbiber
Servis için:
1 kahve fincanı sumak
4 adet kırmızı soğan
Bayram Kavurması Yapılışı
KABURGA kemiklerini tencereye alın. Sıvıyağ ekleyip, pembeleşene dek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edip, ağır ateşte suyunu salıp yeniden çekene dek karıştırarak kavurun. Karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine kekik ve pulbiber serpin. Sumaklı soğan ile servis yapın.
Bayrama özel nefis tarifler
Bayram Bonbonu Tarifi
40 Adet
Malzemeler
500 gram ceviz
2 su bardağı pudraşekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet ezilmiş karanfil
1 adet yumurtanın akı
Süslemek için:
Pudraşekeri
Bayram Bonbonu Yapılışı
Cevizleri robottan geçirin. Kalan malzemeyi ilave edin. Rondo yardımıyla iyice hamur haline getirin. Hamurdan küçük toplar yapın. Üstünü pudraşekeri ile süsleyin.
TARİF DETAY
Bayrama özel nefis tarifler
Bayram Krakeri (Zanza) Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta sarısı
Alabildiği kadar un
Bayram Krakeri (Zanza) Yapılışı
Tüm malzemeyi yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirin. Limon büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizle uzatın. Her birini zeytinyağı ile hafifçe yağlayıp, üzerini nemli bezle örtün. Bir kaba alarak, 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra mermer bir tezgah ya da açma pedinde, iki elinizin avucuyla sürterek tek tek yarım cm kalınlığında uzun yuvarlak şeritler haline getirin. Elinizle gevşekçe sararak, hafifçe kendi etrafında kıvırın. Kızgın bol yağda, devamlı karıştırarak kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alarak servis yapın.
TARİF DETAY