Baharın en güzeli çilek

ÇİLEKLİ TURTA(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet yumurta 

2 su bardağı un 

150 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 

3 çorba kaşığı buzlu su 

 

Üzeri için: 500 gram çilek 

1 kahve fincanı tozşeker 

Yarım limonun suyu

2 tatlı kaşığı buğday nişastası

Hazırlanışı:

Yumurta, un, tereyağı ve suyu yoğurup, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru tart kalıbına incecik yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin. Üzeri için çilek, tozşeker ve limon suyunu blenderden geçirin. Üzerine nişasta ekleyip, hafif koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, ekleyin. Ilınan karışımı tartın üzerine yayın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...