Aylara göre balık yeme rehberi
Martta barbunya, eylülde istavrit... Mevsime göre balıkların lezzeti de, boyutu da değişiyor. İşte ay ay taze balık yeme rehberi...
Balık, mevsime ve iklim şartlarına göre tadı ve kalitesi değişen bir besin türüdür. Yılın her ayı farklı balık çeşitlerinin denizlerdeki miktarı, yağ oranı ve kalitesi değişiklik gösterir. Bu haber sayesinde siz de sevdiğiniz balık çeşitlerini en lezzetli ve bereketli halde bulacağınız zamanları öğrenebilirsiniz.
Bereketli ve Bol Çeşitli: Ocak
Ocak ayında hamsi ve kefal tam kıvamını bulup yağlanır. Dolayısıyla bu ay tüketeceğiniz hamsi ve kefalin tadına doyum olmaz. Bu ay bol ve lezzetli olan diğer balıklar; palamut, uskumru, istavrit, çinekop, lüfer ve mezgittir.