Aylara göre balık yeme rehberi

Balık, mevsime ve iklim şartlarına göre tadı ve kalitesi değişen bir besin türüdür. Yılın her ayı farklı balık çeşitlerinin denizlerdeki miktarı, yağ oranı ve kalitesi değişiklik gösterir. Bu haber sayesinde siz de sevdiğiniz balık çeşitlerini en lezzetli ve bereketli halde bulacağınız zamanları öğrenebilirsiniz.

Bereketli ve Bol Çeşitli: Ocak

Ocak ayında hamsi ve kefal tam kıvamını bulup yağlanır. Dolayısıyla bu ay tüketeceğiniz hamsi ve kefalin tadına doyum olmaz. Bu ay bol ve lezzetli olan diğer balıklar; palamut, uskumru, istavrit, çinekop, lüfer ve mezgittir.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...