Atmadan önce bir kez daha düşünün!
Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacağınız meyve kabuklarının kullanım yerlerini daha önce anlatmış ve "Vitamini kabuğunda." sözünün ne kadar da doğru olduğunu hep birlikte görmüştük.
Bu kez "Çöpe attığınıza pişman olacaksınız." köşemizde, misler gibi meyvelerin aslında yine misler gibi olan ama bizim çok da bilmediğimiz çekirdekleri var. Bu çekirdekleri nerelerde kullanacağınızı öğrendiğinizde, markete gidip bol bol meyve alma isteğiyle dolacaksınız.
Atmadan önce bir kez daha düşünün
Avokado çekirdeği eklem ve kas ağrılarını azaltır, dinç hissetmemizi sağlar
Avokadonun içindeki dev çekirdek, öylece çöpe gitmemesi gereken en önemli yerlerinden. Çünkü avokadonun içindeki amino asitlerin yarısından çoğu aslında çekirdeğinde gizli. Onlar sayesinde eklem ve kas ağrılarınızdan kolaylıkla kurturabilir, vücudun mikroplara karşı direncini arttırabilir ve kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz.
Kanser konusunda da önleyici etkileri olduğu söylenen avokado çekirdeklerini nasıl kullanacağınıza gelirsek, kabuğun kahverengi üst tabakasını soyun, ardından rendeleyin. Rendelenmiş çekirdeği, ister çay olarak ister yemeklere katacağınız bir baharat olarak değerlendirin.
Atmadan önce bir kez daha düşünün
Papaya çekirdeği antibakteriyel özellikler göstererek vücudu mikroplara karşı korur
Ülkemizde değeri pek bilinmeyen ama A ve C vitaminleri ile potasyum açısından oldukça zengin olan papaya meyvesinin çekirdekleri de antibakteriyel özellikler gösterir. Bu da vücuda giren mikroplardan korunmanızı sağlar. Papaya aldığınızda tıpkı kavun gibi ortasında bolca yer alan çekirdekleri ayıkladıktan sonra günde birkaç tane yiyerek faydalarından yararlanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri