Ateşin lezzetle dansı
IZGARA SEBZE GÜVEÇ(4 Kişilik)
3’er adet patlıcan ve kabak
4 adet domates
1 adet kök rezene
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1’er adet dolmalık kırmızı ve sarı biber
2 adet enginar
150 gram mantar
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 adet ince kıyılmış taze sarmısak
3 adet ince kıyılmış arpacık soğan
Yarımşar çay kaşığı kimyon, soğan tozu ve sarmısak tozu
Tuz
1’er dal kekik ve biberiye
Üzerine: 4 dal taze kekik
1 PATLICANLARI ince şeritler halinde uzunlamasına dilimleyin. Üzerine tuz ekleyerek 15 dakika bekletin. Daha sonra sudan geçirip kurulayın. Kabakları temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde dilimleyin. Domates, kırmızı soğan ve rezeneyi ikiye bölün. 2 Zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı karabiberi, derin ve genişbir kaba alın. Üzerine tüm sebzeleri ilave ederek harmanlayın. Daha sonra sebzeleri barbekü ızgarasının düşük ateş bölümüne yerleştirin ve çevirerek pişirin. Biberler piştikten sonra kabuklarının kolayca soyulması için bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın. Bu şekilde 4-5 dakika bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun. Sarmısak, arpacık soğan, kekik ve biberiyeyi ince kıyın. 3 Tüm sebzeleri kuşbaşı doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine sarmısak, arpacık soğan, kekik, biberiye, 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber, kimyon, soğan ve sarmısak tozunu ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra harmanlayın. Sebzeli karışımı güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın. Barbekü ızgarasının yavaş ateş bölümüne yerleştirip 20 dakika pişirin. Alüminyum folyoları çıkarıp, üzerlerine birer dal kekik koyarak servis yapın.
IZGARA SEBZE GÜVEÇ(4 Kişilik)
3’er adet patlıcan ve kabak
4 adet domates
1 adet kök rezene
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1’er adet dolmalık kırmızı ve sarı biber
2 adet enginar
150 gram mantar
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 adet ince kıyılmış taze sarmısak
3 adet ince kıyılmış arpacık soğan
Yarımşar çay kaşığı kimyon, soğan tozu ve sarmısak tozu
Tuz
1’er dal kekik ve biberiye
Üzerine: 4 dal taze kekik
1 PATLICANLARI ince şeritler halinde uzunlamasına dilimleyin. Üzerine tuz ekleyerek 15 dakika bekletin. Daha sonra sudan geçirip kurulayın. Kabakları temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde dilimleyin. Domates, kırmızı soğan ve rezeneyi ikiye bölün. 2 Zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı karabiberi, derin ve genişbir kaba alın. Üzerine tüm sebzeleri ilave ederek harmanlayın. Daha sonra sebzeleri barbekü ızgarasının düşük ateş bölümüne yerleştirin ve çevirerek pişirin. Biberler piştikten sonra kabuklarının kolayca soyulması için bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın. Bu şekilde 4-5 dakika bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun. Sarmısak, arpacık soğan, kekik ve biberiyeyi ince kıyın. 3 Tüm sebzeleri kuşbaşı doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine sarmısak, arpacık soğan, kekik, biberiye, 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber, kimyon, soğan ve sarmısak tozunu ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra harmanlayın. Sebzeli karışımı güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın. Barbekü ızgarasının yavaş ateş bölümüne yerleştirip 20 dakika pişirin. Alüminyum folyoları çıkarıp, üzerlerine birer dal kekik koyarak servis yapın.
Ateşin lezzetle dansı
ANANAS SALSA EŞLİĞİNDE JUMBO KARİDES ŞİŞ(2 Kişilik)
4 adet temizlenmiş jumbo karides
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet kıyılmış arpacık soğan
Birer tutam çekilmiş karabiber ve acı toz kırmızıbiber
Yeteri kadar deniz tuzu
Şiş sebzeler için: Yarımşar dolmalık kırmızı ve sarı biber
1/4 kırmızı soğan
1/4 mango
2 dilim limon
Ananas salsa için: 4 adet küp doğranmış ananas dilimi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı küp doğranmış kırmızı soğan 1 dal taze soğanın yeşil kısımları (ince kıyılmış) 1-2 dal kişnişin yaprakları 1/4 ince kıyılmış jalapeno biberi 1 adet küçük boy ince kıyılmış kırmızı biber Yarım çay kaşığı kıyılmış taze zencefil 2 damla tobasco sos* Tuz ve çekilmiş karabiber Servis için: Kişniş yaprağı
Ateşin lezzetle dansı
IZGARA SOMAN AKDENİZ SALATASI İLE(2 Kişilik)
Somon için: 2 adet somon fileto
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1’er dal kıyılmış kekik, biberiye,tarhun
Yarım diş dövülmüş sarmısak
Yarım (kıyılmış) arpacık soğan
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
Akdeniz salatası için: 2’şer adet dolmalık kırmızı ve sarı biber Yarım avokado
2 çorba kaşığı limon suyu
1 dal taze soğanın yeşil kısımları
Yarım kırmızı soğan
3 dal fesleğen
1/4 su bardağı ikiye bölünmüş biberli zeytin
1 çorba kaşığı kapari
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 diş ezilmiş sarmısak
Servis için: Trabzon ekmeği
1 adet avokado
2 çorba kaşığı limon suyu
1 ZEYTİNYAĞI, kekik, biberiye, tarhun, sarmısak, soğan ve karabiberi derin bir kaba alıp harmanlayın. Marinatın 14'ünü ayrı bir kaba alın ve oda sıcaklığında beklemeye bırakın. Kalan marinatın içine somonu ilave edip harmanlayın. Oda sıcaklığında 10 dakika süreyle dinlendirin. 2 Salata için biberleri barbekü ızgarasının düşük ateş bölümünde yaklaşık 15 dakika çevirerek közleyin. Bir kaba alıp, üzerini streç filmle kaplayın. Soğuması için 5 dakika dinlendirip, kabuklarını soyun ve dilimleyin. 3 Avokadoyu soyup, küp doğrayın ve kararmasını önlemek için üzerine limon suyu gezdirin. Taze soğan ve kırmızı soğanı ince, fesleğeni iri kıyın. Derin bir kapta avokado, taze soğan, kırmızı soğan, zeytin, kapari, kıyılmış fesleğenin yarısı, zeytinyağı, üzüm sirkesi ve sarmısağı karıştırıp salatayı hazırlayın. 4 Somon filetoları marinattan alıp, elinizde silkeleyin. Barbekü ızgarasının düşük ateş bölümüne önce saat 5 yönünde yerleştirip, 3 dakika pişirin. Aynı yüzü bu kez saat 7 yönünde yerleştirip, 3 dakika daha pişirin. Diğer taraflarını çevirip aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. 5 Dilimlenmiş Trabzon ekmeklerinin her iki yüzüne kenara ayırdığınız marinatı sürün. Izgarada altın sarısı renk alana dek pişirip servis tabağına alın. Üzerine Akdeniz salatası koyun. Kıyılmış fesleğen serpin. Somonları tabağa alın. Avokadoyu soyup, ikiye bölün. Daha sonra her iki parçayı da uç kısmını ayırmadan dilimleyin ve üzerine hafifçe bastırarak yelpaze şeklinde açın. Kararmasını önlemek için üzerine limon suyu gezdirin.
TARİF DETAY