Ateşin lezzetle dansı

IZGARA SEBZE GÜVEÇ(4 Kişilik)

3’er adet patlıcan ve kabak
4 adet domates
1 adet kök rezene
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1’er adet dolmalık kırmızı ve sarı biber
2 adet enginar
150 gram mantar
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 adet ince kıyılmış taze sarmısak
3 adet ince kıyılmış arpacık soğan
Yarımşar çay kaşığı kimyon, soğan tozu ve sarmısak tozu
Tuz
1’er dal kekik ve biberiye
Üzerine: 4 dal taze kekik

1 PATLICANLARI ince şeritler halinde uzunlamasına dilimleyin. Üzerine tuz ekleyerek 15 dakika bekletin. Daha sonra sudan geçirip kurulayın. Kabakları temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde dilimleyin. Domates, kırmızı soğan ve rezeneyi ikiye bölün. 2 Zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı karabiberi, derin ve genişbir kaba alın. Üzerine tüm sebzeleri ilave ederek harmanlayın. Daha sonra sebzeleri barbekü ızgarasının düşük ateş bölümüne yerleştirin ve çevirerek pişirin. Biberler piştikten sonra kabuklarının kolayca soyulması için bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın. Bu şekilde 4-5 dakika bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun. Sarmısak, arpacık soğan, kekik ve biberiyeyi ince kıyın. 3 Tüm sebzeleri kuşbaşı doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine sarmısak, arpacık soğan, kekik, biberiye, 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber, kimyon, soğan ve sarmısak tozunu ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra harmanlayın. Sebzeli karışımı güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın. Barbekü ızgarasının yavaş ateş bölümüne yerleştirip 20 dakika pişirin. Alüminyum folyoları çıkarıp, üzerlerine birer dal kekik koyarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...