Aşure'nin en leziz halleri
Aşure Tarifi (6 kişilik)
1 su bardağı aşurelik buğday
1’er su bardağı kayısı, badem,
kuşüzümü
Bir buçuk çorba kepçesi tozşeker
1 su bardağı gülsuyu
Üzeri için:
1 adet nar
2 tatlı kaşığı tarçın
Ceviz
BUĞDAYI yıkayıp, tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, tencerenin kapağını kapatın. Ertesi gün suyunu süzdürüp, yeniden bol su ekleyin. Ocağa alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca dörde bölünmüş kayısı, badem ve kuşüzümü ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca tozşeker ve gülsuyu ilave edin. Ocaktan alıp, servis tabaklarına pay edin. Üzerine tarçın, nar ve ceviz serpiştirip servis yapın.
Aşure'nin en leziz halleri
Aşure Tarifi (6 kişilik)
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasulye
50’şer gram incir ve kuru kayısı
50 gram kuruüzüm
Yarım kg tozşeker
Yarım çay bardağı gülsuyu
Yeterince su
Süslemek için: Kuru incir, kuru kayısı, hindistancevizi
Bir gün önceden nohut, kurufasulye ve buğdayı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün hepsini yine ayrı kaplarda haşlayın (buğdayı üzerini geçecek kadar su ile haşlayıp, pişerken üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alın). Daha sonra buğdaya sırasıyla haşlanmış nohut, kurufasulye, kayısı, incir, kuruüzüm, şeker, gülsuyu ve su ilave edip, iyice kaynatın. Sıcakken kaselere koyup, üzerini de incir, kayısı, hindistancevizi ile süsleyin. Soğuyunca servis yapın.
Aşure'nin en leziz halleri
Aşure Tarifi (8 kişilik)
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarımşar su bardağı nohut ve kurufasulye
14 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1’er su bardağı doğranmış kuru kayısı ve kuru incir
1 su bardağı kuruüzüm
4 çorba kaşığı kuşüzümü
Üzerine: Nar taneleri
Kıyılmış antepfıstığı
Tarçın
AŞURELİK buğday, nohut ve kurufasulyeyi akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayın suyunu süzüp, üzerine su ekleyin ve ocağa oturtun. Nohut ve kurufasulyeyi ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümünü ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Aşurelik buğday yumuşayınca üzerine tozşeker, nohut, kurufasulye, kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümü ekleyin. Birlikte yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerine nar tanesi, kıyılmış antepfıstığı ve tarçın serperek soğuk ya da sıcak servis yapın.
Aşure'nin en leziz halleri
Aşureli Tart Tarifi (10 kişilik)
Hamur için: 150 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı buzlu su
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı toz antepfıstığı
Bir tutam tuz
İçine:
2 paket hazır aşure karışımı
3.5 su bardağı süt
Dondurma
DERİN bir kaba tereyağı, yoğurt, pudraşekeri ve tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin. Tart kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (poşetin tamamını 3.5 su bardağı süte ilave edin. Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın). Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın. Dondurma ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri