Adım adım ev yapımı peynir
Süt ve birkaç damla peynir mayasıyla hayat bulur peynir… Kış aylarında ekmek ve salatalara yaz aylarında kavun-karpuzla yarenlik eder kahvaltı sofralarının kraliçesi… En çok hamurişlerine yakışan, içindeki tuz oranına göre tatlılarda da kullanılan peynirin yapımını merak edenler için hazırladık.
Adım adım ev yapımı peynir
Adım 3: Tencereyi sarsmadan her yanını kalın örtülerle iyice örtüp, bir buçuk saat mayalanması için dinlendirin. Bu sürenin sonunda örtüleri açıp, yeniden karıştırın. 15 dakika daha dinlendirin.Adım 4: Tülbenti ikiye katlayıp, iki kısa kenarı iğneyle teğelleyin. Bu aşamada bir kişiden yardım isteyin. Mayalanan sütü, tülbentin açık tarafından içine dökün.
TARİF DETAY