81 ilin yöresel yemekleri
ADANA
En ünlü yemeği Adana Kebap'tır. Genelde Şalgam ile tüketilir. Diğer yemekleri bamya dolması, etli dolma, içli köfte, aşlama (meyan kökü ile yapılan soğuk bir şerbet), analı kızlı (çorba), güç (Adana'ya özgü bir sandviç), karakuş (tatlı), bici (nişasta ile yapılan bir tatlı)
ADANA
En ünlü yemeği Adana Kebap'tır. Genelde Şalgam ile tüketilir. Diğer yemekleri bamya dolması, etli dolma, içli köfte, aşlama (meyan kökü ile yapılan soğuk bir şerbet), analı kızlı (çorba), güç (Adana'ya özgü bir sandviç), karakuş (tatlı), bici (nişasta ile yapılan bir tatlı)
81 ilin yöresel yemekleri
KONYA
Fırın Kebabı, Etliekmek, Çullama, iki bıçak arası ciğer, Topalak Köfte, Cella, ekşili Kabak, Yumurtalı Kabak, Zülbiye (Papaz Yahisi), Patlıcan Bayıltan, Lahana Kapaması, Patlıcan Böğürmesi, Çöpleme, Tayga, Mercimekli Oğmaç, Arapaşı,Tandır, Bamya, Süt, Tutmaç ve Erişte Çorbası, Peynirli Kıymalı Börek, Kıkırdaklı Börek, Tandır Saç, Su, Sedirler ve Tatar Böreği
TARİF DETAY81 ilin yöresel yemekleri
MERSİN
Tantuni, etin kuşbaşı halinde doğrandıktan sonra, önce haşlanıp sonra kavrulmasıyla yapılan bir çeşit dürümdür. Her ne kadar basit tarifli bir yemek gibi görünse de, önemini, şehrin hemen her köşesinde bulunan tantuni lokantalarından anlayabilirsiniz. Canınız tatlı çekerse, Antakya’da yapılandan farklı bir tarifle hazırlanan künefeyi önerebiliriz. Ayrıca topalak çorbası, fındık lahmacun, saç kavurma da meşhur yemeklerindendir. Meşhur tatlıları ise cezeyre ve kerebicidir. Şalgam içmeden Mersin'den çıkılmaz.
TARİF DETAY