300 kalorinin altında lezzetler
Portakal Dilimi Üzerinde Kereviz Salatası Tarifi (4 Kişilik, 110 Kcal)
2 adet orta boy kereviz
4 adet küçük boy havuç
1 diş sarmısak
4 adet ceviz
4 dal maydanoz
1'er çorba kaşığı light yoğurt
ve mayonez
1 çorba kaşığı limon suyu
2 adet portakal
KEREVİZ ve havuçları rendeleyin. İçine ince kıyılmış sarmısak, ceviz ve maydanoz ilave edin. Bu karışıma light yoğurt ve mayonez ile limon suyunu katarak bütün malzemeyi karıştırın. Portakalları yuvarlak dilimleyin. Bir kaşık yardımıyla kereviz salatasını dilimlerin üzerine paylaştırarak servis yapın.
300 kalorinin altında lezzetler
Zeytinyağlı Çalı Fasülye Tarifi (279 Kcal)
1 kg çalı fasulye
1 adet soğan
3-4 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
2 adet kesmeşeker, tuz
Bir buçuk su bardağı su
Çalı fasulyesini yıkadıktan sonra bir bıçak yardımıyla kenarları da dahil olmak üzere temizleyin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Diğer yanda yemeklik doğranmış soğan ve ayıklanmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip, 1-2 dakika daha çevirin. Kesmeşeker, tuz ve çalı fasulyesini ekleyip, karıştırın. Suyunu katın ve önce orta, daha sonra kısık ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel