16 adımda doğru beslenmek elinizde
Beslenme ve Diyet uzmanı Tuba Kayan Tapan iş hayatında doğru beslenmenin kolay yönlerini anlattı.
16 adımda doğru beslenmek elinizde
14-Avuç avuç tüketmeyin!
Avuç avuç tüketilen cevizler, maalesef bir süre sonra kontrolsüz kilo artışı sağlayabilir. Tuzsuz olması oldukça önemlidir. Çünkü zaten oturarak çalışıyorsunuz, yeteri kadar ödeminiz var, bir de buna tuzun yaratığı ödemi eklemeyelim. Kuru kayısı, yaban mersini, goji berry, potasyum, selenyum, antioksidant (C ve E vitamini) kaynağıdır. Özellikle kış aylarında tüketmek üst solunum yollarına karşı kouyucu olacaktır.
En iyi selenyum kaynağı brezilya fındığında bulunmaktadır. Günde sadece iki-üç tane yemek, günlük selenyum ihtiyacını karşılamaktadır. Ara öğün olarak, 3 tam ceviz içi yada 10 adet badem yada 10 adet fındık ayada 7 adet çiğ kaju bir öğün için oldukça yeterli olacaktır. 1 yemek kaşığı yaban mersini ve gojiberry yada 3 adet kayısı da şekersiz zencefilli bir yeşil çayın yanında iyi bir alternatiftir. 3 adet kayısı veya 1 yemek kaşığı yaban mersini ile sadece 60 kalori olup, açlık duygusunu ortadan kaldıracaktır.
16 adımda doğru beslenmek elinizde
16-Ara öğünlere önem verin
Toplantı sırasında veya ofiste yiyecek bir şeyler yemeniz mümkün olmadığı zamanlarda ara öğün süt yada ayran yada doğal mineralli su tüketmeyi tercih edin. Günlük en az 8 su bardağı su tüketmek oldukça önemlidir.
Ofis ortamında hareketi kısıtlı olan bireylerin, barsak hareketlerini ancak su arttırabilir. Bunun yanında barsak hareketlerini arttırmak için, mutlaka probiyotik bir gıda almak gerekmektedir. Ara öğünler içilen sade bir kefir buna en iyi örnektir.
Tatlı ihtiyacınızı, ceviz, fındık yada bademle beraber çubuk tarçın çayı tüketerek oldukça azaltabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler