10 farklı leziz sarma tarifi
Baklalı Sarma
6 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı iç bakla
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı (50 gram) tereyağı
Tuz
karabiber
kırmızıbiber
300 gram taze asma yaprağı
Baklalı Sarma Yapılışı
İÇ baklaları içlerini 1 gün önceden ıslatalım. Baklalar şiştiğinde, kabuklarını çıkarıp, 5-6 parça olacak şekilde keselim. Baklaları bir kaba alıp, içine küp doğranmış soğanları, ince kıyılmış maydanozu, ince bulguru, salçayı, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım. Asma yapraklarını hafifçe haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden alalım. Damarlı kısımları içe gelecek şekilde, baklalı içten bir miktar koyalım ve düzgünce saralım. Sarmaları tencereye yan yana ve aralıksız dizelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ilave edelim. Porselen bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örterek ağır ateşte pişirelim. Ateşten alıp tenceresinde soğuttuğumuz sarmaları servis tabağına aktaralım. Limon dilimleriyle servis yapalım.
Baklalı Sarma
6 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı iç bakla
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı (50 gram) tereyağı
Tuz
karabiber
kırmızıbiber
300 gram taze asma yaprağı
Baklalı Sarma Yapılışı
İÇ baklaları içlerini 1 gün önceden ıslatalım. Baklalar şiştiğinde, kabuklarını çıkarıp, 5-6 parça olacak şekilde keselim. Baklaları bir kaba alıp, içine küp doğranmış soğanları, ince kıyılmış maydanozu, ince bulguru, salçayı, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım. Asma yapraklarını hafifçe haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden alalım. Damarlı kısımları içe gelecek şekilde, baklalı içten bir miktar koyalım ve düzgünce saralım. Sarmaları tencereye yan yana ve aralıksız dizelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ilave edelim. Porselen bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örterek ağır ateşte pişirelim. Ateşten alıp tenceresinde soğuttuğumuz sarmaları servis tabağına aktaralım. Limon dilimleriyle servis yapalım.
10 farklı lezziz sarma tarifi
Kestaneli Lahana Sarması
6 Kişilik
Malzemeler
1 adet orta boy gevşek lahana
Yeteri kadar su
Tuz
İçi için:
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı tozşeker
1'er çay kaşığı tarçın ve yenibahar
İki buçuk su bardağı sıcak su
1'er demet maydanoz ve dereotu
250 gram kestane
Tuz
Kestaneli Lahana Sarması Yapılışı
LAHANAYI ortasından kesin ve yapraklarını teker teker ayırın. Tuzlu suda 3 dakika haşlayın ve süzün. içi için, yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dakika kavurun. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Kuşüzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip süzün ve harca katın. Tozşeker, tarçın, yenibahar ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Kestaneleri bir ucundan bıçakla çizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Daha sonra kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayıp, iç harca ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Lahana yaprağına iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve sarın. Lahana yaprakları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine kalan bir buçuk su bardağı sıcak suyu gezdirin. Üzerine porselen bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatop, 30 dakika pişirin. Tencerede biraz dinlendikten sonra servis tabağına alın.
TARİF DETAY