Zeytinyağlı Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanları kıyıp, 1 çay bardağı su ile pişirin. Pirinci zeytinyağında 2 dakika kavurun. Kuş üzümü, dolmalık fıstık, tozş eker ve 1 su bardağı su ilave edip, suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, tarçın, nane, karabiber, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Asma yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. Düz bir zemine yayıp, ortalarına harç yerleştirerek sarın. Tencereye sıkışık şekilde yerleştirip, üzerlerine bir buçuk su bardağı su ekleyin. Kısık ateşte yapraklar yumuşayana dek pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...