Zeytinyağlı Kuru Acur Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın. İnce kıydığınız soğanları ve zeytinyağının yarısını pirince ekleyin. Kalan malzemeyi de harca ilave edin. İyice yoğurup acurların yarısını biraz geçecek şekilde doldurun. Uçlarını elinizle bastırarak, sıkıştırıp kapatın. Dolmaları tencereye yatay olarak ve sıkıca yerleştirin. Dağılmasın diye üzerine ağırlık koyun. Dolmaların üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başlayınca da kısık ateşte 20 - 25 dakika daha pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL