Zeytinyağlı Kış Türlüsü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havuç, patates ve kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun. Pırasayı 2 cm boyunda kesin. Havuç, patates ve kerevizi küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Sırası ile havuç, patates, pırasa ve kerevizi ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Son olarak yıkanmış pirinci yıkayıp ekleyin. Üzerine suyu gezdirin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL