Zeytinyağlı Havuç

Zeytinyağlı Havuç

İster yemeğin yanına isterseniz de beş çayına yapabileceğiniz zeytinyağlı havuç, lezzetiyle hayran bırakacak. İşte zeytinyağlı havuç tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Havuçları temizleyip verev doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp piyazlık doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun.

  • 2

    Üzerine havucu ekeyin ve 2-3 dakika birlikte kavurun. Pirinç, şeker ve tuzu da ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup suyu katın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte havuç yumuşayana dek pişirin.

  • 3

    Kıyılmış dereotu ilave edin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...