MALZEMELER
300 gram salamura asma yaprağı
2 su bardağı kalın bulgur
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet taze nane,
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz,
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı zeytinyağı
150 gram beyaz peynir
Tuz,
karabiber,
yeteri kadar su
Üzerine:
100 gram kaymak
1 adet yumurtanın sarısı
Salamura yaprakları bir gece önceden suda bekletip, fazla tuzunun çıkmasını sağlayın. Bulgur ve pirinci birlikte derin bir kaseye alıp, 2 tatlı kaşığı tuz serpin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Daha sonra, ince kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, taze soğan, salça, zeytinyağının yarısı, ezilmiş beyaz peynir, karabiber ve tuz ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarının içine hazırladığınız harçtan 1'er tatlı kaşığı koyun ve sigara böreği gibi sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizin ve üzerine iki buçuk su bardağı su ilave edin. Kalan zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirip, suyunu çekene kadar pişirin. Bir kasede kaymağı ezin ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Sarma sıcakken, bu karışımı üzerine gezdirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak soğuyana kadar bekletin. Servis tabağına alıp servis yapın.