Pastırmalı Humus

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Akşamdan ıslattığınız nohudu ertesi gün bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup, haşlayın.Süzüp, blendere alın ve içine nohut suyundan yarım su bardağı katın. Tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyin. Tüm malzemeyi blenderden geçirip servis tabağına alın. Üzeri için tereyağını eritip, pastırma ile pul biber ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra kimyonla birlikte üzerini süsleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...