Otlu Yalancı Dolma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Asma yapraklarının tuzunu almak için 15 dakika sıcak suda bekletin. Sudan geçirip kenara alın. Taze soğan, sarımsak, maydanoz, nane ve dereotunu temizleyip incecik kıyın Geniş bir kaba alıp üzerine yıkanıp
süzülmüş pirinci, zeytinyağını, sirkeyi, toz şeker ve tuzu ilave edin. Baharatları da ekleyip iyice karıştırın. Asma
yapraklarını düz bir zemine serip içlerine büyüklüklerine uygun miktarda harç koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Yayvan bir tencerenin dibine birkaç adet yaprak serip dolmaları dizin. Üzerine bir tabak
kapatıp bir komposto kasesi su ekleyin. Ocağa oturtup ağır ateşte yarım saat pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL