Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet bütün tavuk
    3 su bardağı su
    2 çay kaşığı tuz
    1 adet küçük boy soğan

    Sos için:
    250 gram ceviz
    1 adet orta boy soğan
    3 dilim bayat ekmek içi, tuz
    2 çay kaşığı kırmızıbiber

Tavuk, su, tuz ve soyulmuş bütün soğanı iyice haşlayın. Soğuyunca, tavuğu iri didikleyin. Sos için, cevizi iyice dövün. Ekmekleri ıslatıp rendeleyin. Soğanı da incecik rendeleyin. Tuz ve pul biber ilavesiyle iyice karıştırın. Yarım çay bardağı cevizi ezerek yağını çıkarın. Ilık tavuk suyundan 1 su bardağı koyarak, sosu iyice karıştırın. Sosun yarısını, didiklenmiş tavuk parçalarıyla karıştırarak servis tabağına alın. Sosun diğer yarısını üzerine döküp, kaşıkla düzeltin. Son olarak, çıkardığınız ceviz yağıyla süsleyip servis yapın.