Bulgurlu Patates Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İnce bulgurun üzerine kaynar su döküp, üzerini örtün. Kabukları soyulmuş patatesleri haşlayın. Bu arada küp doğranmış soğanı, sıvı yağda pembeleştirin. Üzerine salçayı ekleyip, yarım dakika daha kavurun ve bulgurun üzerine dökün. Maydanozu ince kıyın. Daha sonra haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri, limon suyunu, ince kıyılmış maydanozu ve taze soğanı, tuzu ve baharatları harca ekleyin. Hazırladığınız harcı iyice yoğurun. Elinizle köfte şekli vererek servis tabağına dizin. Kıyılmış maydanoz ve ince uzun kesilmiş limon kabukları ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...