MALZEMELER
500 gram tavuk eti
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş dövülmüş sarmısak
1’er çay kaşığı kimyon, toz kişniş ve pulbiber
Yoğurt sos için:
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı limon suyu
1 adet orta boy salatalık
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Yarım çorba kaşığı Dijon hardalı
Yarım çorba kaşığı süzme bal
Karabiber, tuz
TAVUK etini arzuya göre ince şeritler halinde veya kuşbaşı olarak doğrayın. Sıvıyağı bir kaba alıp sarmısak, kimyon, kişniş ve pulbiber ekleyip karıştırın. Etleri çöp şişlere dizip, üzerine hazırladığınız sarmısaklı karışımı gezdirin. Buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Sosu hazırlamak için, yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Salatalığı rendeleyip, suyunu sıktıktan sonra yoğurda ekleyin. Dereotu, hardal, bal, karabiber ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın. Eti buzdolabından alıp, sostan çıkarın. Izgarada önlü arkalı kızartıp, yoğurt sosla birlikte servis yapın.