MALZEMELER
İki buçuk kg hindi eti
250 gram antepfıstığı
3 adet yumurtanın akı
Sıvıyağ,
tuz
Hindiyi, göğüs ve sırt olmak üzere ikiye ayırın. Ayrılan etlerden birinin kemikleri ve derisini zedelemeden çıkarıp, düz bir zemine elinizle açtırarak koyun. Diğerinin de etinin bol olduğu bölümleri bıçakla alın ve kemiklerini çıkardığınız bölümdeki etsiz kısımlara yama yapın. Artan etleri, içine sarılmak üzere kıyma olarak çekin. Kıymayı bir kaba alarak, kabukları ayıklanmış antepfıstığı, yumurta akı ve yağ ilavesiyle yoğurun. Tuz ilave edin. Açılmış olan hindiye bu malzemeyi koyup sarın ve rulo şekline getirerek 180 derecelik fırında 50-60 dakika kadar kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyin. Sosuyla birlikte servis yapın. Sosun hazırlanışı: Hindinin kemiklerini, hindi sarması ile fırınlayın. Kızarmış kemikleri bir miktar su ile 1,5 saat kadar ağır ağır kaynatıp, süzdürün. Bir sos tenceresini ateşe koyup, 1 çorba kaşığı tereyağında 1 çorba kaşığı unu kavurun. 3 su bardağı hindi suyunu ekleyin (Sosun kıvamı çorba koyuluğunda olmalıdır). Dilerseniz servisten önce 1 çorba kaşığı kızılcık marmelatı ya da krema ekleyebilirsiniz.